Sosiaalityön perusopinnot 25 op (UEF)

Sosiaali ja terveys, avoin

12.09.2024 00:00 - 30.07.2025 00:00

Opinnoista järjestetään verkkovälitteinen opintoinfo torstaina 15.8.2024 klo 17.00-18.00. Info on avoin kaikille; opintoja vasta harkitseville tai opintojaksoille jo ilmoittautuneille. Ilmoittaudu kuulolle ilmoittautumislomakkeella.

Sosiaalityö oppiaineena yhdistää ihmistä ja hänen elämäntilannettaan koskevan tiedon laajempaan ymmärrykseen yhteiskunnasta. Sosiaalityössä korostuvat ihmisten sosiaalisten oikeuksien, toimintaedellytysten ja elämänotteen vahvistaminen. Sosiaalityön opinnot antavat mahdollisuuden sekä ammatilliseen asiakastyöhön että toimimiseen sosiaalityön asiantuntijana suunnittelu-, tutkimus- ja johtotehtävissä. 

Sosiaalityöstä ammatti tai uusi ura? Meillä voit opiskella sosiaalityön perus- ja aineopinnot ja sen jälkeen hakeutua Itä-Suomen yliopistoon tutkinto-opiskelijaksi. 

Opinnot soveltuvat kaikille alasta kiinnostuneille, sosiaalityön tutkinto-opiskelijaksi tähtääville ja ammatilliseksi lisäkoulutukseksi.

Sosiaalityön opiskelu sopii juuri sinulle, joka olet kiinnostunut ihmisten arjessa selviytymisestä, auttamisesta, hyvinvoinnin edistämisestä ja yhteiskunnan eriarvoistumisesta. Opinnot antavat sekä teoreettista että käytännöllistä osaamista, jota työelämässä tarvitset. 

Opiskele alaa, jolla työllistymisnäkymät ovat varmat ja monipuoliset!

Sosiaalityön perusopintokokonaisuuden suoritettuaan opiskelija on perehtynyt sosiaalityön teoreettiseen ja ammatilliseen perustaan. Opiskelija tunnistaa hyvinvoinnin vajeita ja palvelujärjestelmän vaikutusmahdollisuuksia sekä hahmottaa sosiaalityön tutkimusperustaisena ammattina.

Opintokokonaisuuteen kuuluu seuraavat opintojaksot 
Huom! Klikkaamalla jakson nimeä saat näkyviin jaksokohtaiset tiedot.

Sosiaalityön ammatillisuus ja toimintaympäristöt 5 op
Sosiaalityön käytäntö 1: Toimijuuden tukemisen perusteet 5 op
Sosiaalityön teoreettiset perusteet 5 op
Sosiaaliturvapolitiikka 5 op
Tutkimusperustainen sosiaalityö 5 op

 

Voit ilmoittautua suorittamaan kerralla koko perusopintokokonaisuutta hintaan 525 € (9 €/op + kesäyliopiston maksu). Et voi ilmoittautua kokonaisuuteen, mikäli olet jo ilmoittautunut kokonaisuuteen kuuluville yksittäisille opintojaksoille saman lukuvuoden sisällä.

Kokonaisuuden opiskeluoikeusaika päättyy 30.7.2025, riippumatta ilmoittautumisajankohdasta. Suunnittele ja aikatauluta siis huolella opintojasi.

Voit suorittaa opintoja myös ilmoittautumalla opintojaksoille yksi kerrallaan (12 €/op + kesäyliopiston maksu). Yksittäisille opintojaksoille voit ilmoittautua kunkin opintojakson omalla ilmoittautumislomakkeella. Yksittäisen opintojakson opinto-oikeusaika on mainittu opintojakson tiedoissa. 

525 €. Hinta sisältää Mikkelin kesäyliopiston maksun ja Itä-Suomen avoimen yliopiston opintojaksokohtaiset maksut yhteensä 225 €.

27.08.2024 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 27.8.2024 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan perimme kesäyliopiston maksuosuuden, riippumatta siitä onko rekisteröitymistä tehty opintojaksoille Itä-Suomen avoimeen yliopistoon. Opintomaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen tehdään aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).