Opiskelijoita istumassa nurmikolla Mikkelin kesäyliopiston rakennuksen edessä.

Opiskelu Mikkelin kesäyliopistossa on avointa kaikille!


Mikkelin kesäyliopistosta löydät monipuolisen kattauksen avoimia korkeakouluopintoja, laadukkaita työelämälähtöisiä koulutuksia sekä ajankohtaisia seminaareja ja tapahtumia. Tarjontaan sisältyy myös abivalmennukset ylioppilaskirjoituksiin, tukioppilaskoulutukset sekä lasten tiede- ja taidetoiminta.

Avoimia korkeakouluopintoja voit opiskella monella tapaa – tähtäimessäsi voi olla yliopistotutkinto, voit hyödyntää opintoja täydentämään työelämässä tarvittavaa osaamista tai oman ajattelusi virkistykseksi. Meiltä saat noin 40 oppiaineen opinnot! Löydät meiltä sekä avoimia yliopisto-opintoja että avoimia ammattikorkeakouluopintoja, kuudesta avoimesta yliopistosta ja yhdestä ammattikorkeakoulusta.

Työelämälähtöiset koulutuksemme ovat suunniteltu työelämän vaatimukset huomioiden. Koulutusten laajuus vaihtelee puolenpäivän koulutuksista jopa vuoden kestäviin täydennyskoulutusopintoihin.

Huomioithan työnantajana, että voit saada koulutuksista verovähennyksen tai koulutuskorvauksen, kun olet laatinut koulutussuunnitelman ja todennat henkilöstösi koulutuspäivät. Mikkelin kesäyliopiston työelämälähtöisistä koulutuksista osallistuja saa automaattisesti osallistumistodistuksen, joka todentaa kouluttautumisen.


Lukiolaisille järjestämme abivalmennuksia, joissa voit prepata tietosi ja taitosi huippuvireeseen juuri ennen ylioppilaskirjoituksia. Voit myös tehdä korkeakoulukurkistuksia laajan avoimen korkeakoulutarjonnan kautta tai hyödyntää välivuoden ja etsiä omaa juttuasi ja samalla saat etumatkaa yliopiston pääsykokeita varten. Avoimia yliopisto-opintoja voit hyödyntää myös väylänä yliopistoon!

Ikääntyvien yliopistossa on tarjolla ajankohtaisia luentoja, digitaitokoulutuksia ja kulttuurikierroksia näyttelyihin ja kulttuurikohteisiin. Ikääntyvien yliopiston luennot ovat vuorovaikutteisia – pääset osallistumaan keskusteluun huippuluennoitsijoiden vastatessa kysymyksiisi ja kommentteihisi. Uudet näkökulmat raikastavat ajattelua!

Lasten Akatemia ohjaa lapsia tieteellisen tiedon ja taiteen lähteille. Lasten Akatemiassa opitaan toiminnallisesti ja hauskasti turvallisessa ympäristössä ammattitaitoisten kouluttajien ohjauksessa. Meille on tärkeää tarjota oppimisen iloa pienestä pitäen!

Mikkelin kesäyliopiston järjestämistä seminaareista ja tapahtumista löydät vuosittain toistuvat sotakirjallisuustapahtuman, valtakunnallisesti tunnetun Mikkelin Akatemian, Mikkelinpäivän seminaarin ja muita ajankohtaisiin aiheisiin liittyviä seminaareja.