Eeva Haimilahti: Kirjoittamisen perusopinnoista monipuolisia kirjoittajataitoja innostavassa opetuksessa!

”Ilmoittauduin Kirjoittamisen perusopintoihin aikanaan silkasta tekemisen puutteesta – kotiäitinä kaipasin jotakin aivojumppaa, ja tässä opintokokonaisuudessa luovuus ja teoria näyttivät olevan juuri sopivassa suhteessa.” Eeva Haimilahti

Mikkelin kesäyliopistossa toteutettavat Kirjoittamisen perusopinnot 30 op ovat Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelman mukaiset ja sopivat jokaiselle, joka haluaa kehittää omaa kirjoittamistaan tavoitteellisesti! Nämä opinnot palaavat Mikkelin kesäyliopiston avoimen yliopiston opintotarjontaan muutaman vuoden tauolta jälleen keväällä 2023. Kirjoittamisen perusopinnot soveltuvat mainiosti harrastaja- ja pöytälaatikkokirjoittajille sekä opettajille, viestintäalan tehtävissä toimiville, työssään kirjoittaville, luovan alan toimijoille ja kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Mikkeliläinen Eeva Haimilahti opiskeli Kirjoittamisen perusopinnot Mikkelin kesäyliopistossa vuosina 2011-2012 ja kertoo nyt oman opiskelijatarinansa:

”Ilmoittauduin Mikkelin kesäyliopistoon Kirjoittamisen perusopintoihin aikanaan silkasta tekemisen puutteesta – kotiäitinä kaipasin jotakin aivojumppaa, ja tässä opintokokonaisuudessa luovuus ja teoria näyttivät olevan juuri sopivassa suhteessa. Mikkelin kesäyliopisto on monelta huomaamatta jäävä, mutta varteenotettava mahdollisuus aikuisopiskeluun Mikkelin seudulla. Opiskelin kesäyliopistossa vielä Kirjoittamisen opintojen jälkeen toisetkin perusopinnot, Lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin perusopinnot. Kummastakin opintokokonaisuudesta olen iloinnut sekä opintojen aikana että niiden jälkeen.”

Opettajilta konkreettisia työkaluja kirjoittamisen taitojen kehittämiseen

”Kirjoittamisen opinnot yllättivät tasollaan ja perusteellisuudellaan. Pääopettajana oli innostava ja sydämellinen Pirkko Heikkinen, jota monet Mikkelin seudulla muistelevat lämmöllä opettajana, valmentajana ja ystävänä. Pirkko oli huumorintajuinen ja jämäkkä, lahjakas kirjoittamisen ja ihmisten kasvun ohjaaja. Myös muut opettajat olivat värikkäitä persoonia ja osasivat antaa teorian kautta konkreettisia työkaluja tekstien rakentamiseen ja jokaisen omien kirjoittajataitojen kehittämiseen. Kurssit käsittelivät kirjoittamista monipuolisesti tieteellisestä kirjoittamisesta runoihin ja romaanin rakentamiseen saakka. Opinnot tukivat hyvin äidinkielen ja kirjallisuuden aineenopettajan opintojani sekä nykyistä työtäni yritysten markkinoinnin ja brändien rakentamisen parissa.”
 

Kesäyliopisto sopii aikuisopiskelijalle!

”Kaikki kirjoittamisen opintojen lähitapaamiset olivat Mikkelissä ja niitä oli sopivasti. Suurin osa opiskelusta oli etätehtäviä, mikä sopi arkeeni mainiosti. Mikkelin kesäyliopistoa voin suositella opiskelupaikkana erilaisissa elämäntilanteissa oleville aikuisille, jotka haluavat sovittaa arjen kiireeseen nykyisiä taitojaan syventäviä opintoja tai kokeilla, kiinnostaisiko jokin kokonaan uusi ala.”

Lähde sinäkin Eevan tavoin oppimismatkalle Kirjoittamisen perusopintoihin (JY) keväällä 2023! 

Saat eväitä tekstitaitojen kehittämiseen, täydennät lajitietämystäsi ja opit kirjoittamaan monipuolisemmin ja ammattimaisemmin. Kirjoittamisen opinnoissa yhdistyvät kirjoittamisen nautinto ja motivoivat haasteet.

Kirjoittamisen perusopintoihin 30 op sisältyy lähiopetusta Mikkelin kesäyliopistossa sekä itsenäistä työskentelyä. Opetuksessa toisiinsa lomittuvat omien tekstien työstäminen ja kirjoittamisen teoria. Tutustu tarkemmin Kirjoittamisen perusopintoihin  – ilmoittaudu mukaan innostaviin opintoihin Mikkelin kesäyliopiston mukavassa porukassa!

Eeva Haimilahti reppu selässä kesäisessä maisemassa

Eeva Haimilahti