Yrityssaneerausprosessi käytännönläheisesti. VERKKOKOULUTUS

Markkinointi, talous ja yrittäjyys , Juridiikka , Ilmoittaudu nyt

18.03.2021 12:00 - 16:00

Torstai 18.3.2021 kello 12.00–16.00.

Verkkokoulutus.

 • Milloin yrityssaneeraus kannattaa tehdä?
 • Yrityssaneeraus vai velkasaneeraus?
 • Mitkä ovat saneerausohjelman laadinnan esteet?
 • Miten epäonnistunut saneeraus vaikuttaa velkojan asemaan?

Koulutus on tarkoitettu asianajajille, tilintarkastajille, kirjanpitäjille, pankkien toimihenkilöille, virkamiehille ja yrittäjille, jotka työssään hoitavat yrityssaneeraukseen liittyviä toimia. Koulutus soveltuu myös yrittäjille, joilla on omassa yrityksessään ilmennyt esim. koronan vaikutuksista johtuen maksuvaikeuksia.

Yrityssaneerauksen tarkoituksena on terveyttää elinkelpoinen liiketoiminta ja estää näiden konkursoituminen. Yrityssaneerauksessa pyritään palauttamaan yrityksen maksukyky ja tervehdyttämään sen toiminta. Yrityssaneerauksesta hyötyvät yrittäjän lisäksi sidosryhmät. Yrityssaneeraus voi sisältää erilaisia toimia.

Tässä verkkokoulutuksessa perehdytään yrityssaneerausprosessiin käytännönläheisesti ja käsitellään seuraavat näkökohdat:

 • Hakemusvaihe, milloin saneeraus on oikea prosessi ja milloin ei?
 • Selvittäjän tehtävä, oikeudet ja velvollisuudet
 • Saneerausmenettelyn vaiheet, hyödyt ja mahdollisuudet
 • Velkojen jakaminen vakuudellisiin ja vakuudettomiin
 • Saneerausohjelman laadinnan esteet
 • Yrityssaneeraus vai velkasaneeraus
 • Epäonnistuneen saneerauksen vaikutus velkojien asemaan

Asianajaja, toimitusjohtaja Jussi Laakkonen, Asianajotoimisto Fenno Oy.

Jussi Laakkonen on toiminut pesänhoitajana tai velkojan edustajana sadoissa konkurssiprosessissa. Lisäksi hänellä on erittäin laaja kokemus yrityssaneerauksista ja erilaisista vapaaehtoisista terveytysjärjestelyistä. Laakkonen on edustanut eri velkojia useissa maksukyvyttömyysmenettelyihin liittyvissä oikeudenkäynneissä, aina korkeimpaan oikeuteen saakka.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

175 € sisältää opetuksen ja koulutusmateriaalin.

04.03.2021 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli perut ilmoittautumisen 4.3.2021 jälkeen tai et osallistu koulutukseen, veloitamme koko osallistumismaksun.