Voimavaroja työhön – vinkkejä työn kuormittavuudesta palautumiseen. VERKKOKOULUTUS

01.10.2020 12:00 - 16:00

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, Mikkeli

Työssä väsyy se, mitä käytetään! Asiantuntijatyö kuormittaa eniten aivoja.

Tästä koulutuksesta saat vinkit, miten voit asiantuntijatyössä huolehtia omista voimavaroistasi ja löydät keinoja työn kuormittavuudesta palautumiseen.

Yksityisellä, julkisella tai kolmannella sektorilla eri alojen asiantuntijatehtävissä työskentelevät ja omasta työhyvinvoinnista kiinnostuneet.

Asiantuntijatyö on aivotyötä, joka sisältää aikapaineita, keskeytyksiä, kiirettä, monien tehtävien päällekkäistä hoitamista jne. Ymmärrämme jo hyvin fyysisen työn rasitteet, mutta aivotyön rasittavuus jää usein vielä taka-alalle. Turha kognitiivinen aivokuorma vie aikaa työtehtäviltä, altistaa virheille, vaikuttaa työn sujuvuuteen ja omaan jaksamiseen.

Asiantuntijatyö näyttäytyy intensiivisenä, ennakoimattomana ja vaikeasti aikataulutettavana, eikä itse työntekijä voi vaikuttaa työssään kaikkeen. Mutta jokainen voi vaikuttaa omiin tapoihinsa suhtautua ja tehdä työtä.

Tässä koulutuksessa tunnistetaan ja tiedostetaan omia vahvuuksia ja voimavaroja, jotta niitä voi kohdentaa ja hyödyntää paremmin työssä ja työstä palautumisessa.

Tässä koulutuksessa keskitytään omista voimavaroista huolehtimiseen. Koulutuksessa saat välinetä tunnistaa oman työsi kuormittavat tekijät ja opit hahmottamaan kuormittavuutta vastapainottavia asioista, jotka edistävät hyvinvointiasi.

  • Kuormittavat tekijät työssä
  • Aivotyön kuormittavuus ja siitä palautuminen
  • Voimavarat ominaisuuksina, toimintana tai ympäristöön liittyvinä
  • Luontaiset vahvuudet
  • Omien voimavarojen ja vahvuuksien tunnistaminen
  • Positiivinen työhyvinvointi ja omat palautumisen ja rentoutumisen keinot

Työyhteisövalmentaja ja -sovittelija, työnohjaaja STOry, KM, AmO Tuula Kämäräinen, Human Datum

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena. Koulutuksesta tulee myös tallenne, joka on katsottavissa kaksi viikkoa.
Osallistumismaksu on henkilökohtainen. Julkinen esitys/tallentaminen on kielletty.
Osallistumistodistuksen saa pyydettäessä, mikäli on osallistunut koulutukseen reaaliaikaisesti.

110 € sisältää opetuksen ja sähköisen koulutusmateriaalin.

20.09.2020 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli perut ilmoittautumisen 20.9.2020 jälkeen tai et osallistu koulutukseen, veloitamme koko osallistumismaksun.