Virkamiesoikeus viime aikaisen oikeuskäytännön valossa

31.03.2020 09:00 - 16:00

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

Tässä koulutuksessa päivität virkamiesoikeudellisen tietoperustasi ajan tasalle ja saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Miten työ- ja virkasuhde eroavat toisistaan?
 • Millaiset ovat viranhaltijan oikeudet ja velvollisuudet?
 • Miten virkasuhde syntyy ja miten se voidaan päättää?

Koulutus on tarkoitettu kunnan ja valtion henkilöstöhallinnossa, esimiesasemassa ja johtotehtävissä työskenteleville sekä viranhaltijoille ja luottamushenkilöille.

Virkamiesoikeus on oikeudenala, joka koskettaa valtion ja kuntien viranhaltijoita. Virkamiesoikeuden säännökset määrittelevät viranhaltijan oikeudet ja velvollisuudet. Lisäksi virkamiesoikeus sääntelee valtion ja kunnan asemaa työnantajana. Kunnan ja valtion henkilöstöhallinnossa työskentelevien on tunnettava virkamiesoikeuden säännökset, jota säätelevät virkamiesten yleistä oikeusasemaa. 

Tässä koulutuksessa käsitellään kokeneen virkamiesoikeuden asiantuntijan johdolla virkamiesoikeuden sääntelemiä menettelytapoja virkasuhteen solmimisesta virkasuhteen päättämiseen. Näkökulmana on erityisesti viimeaikainen oikeuskäytäntö.

 • työ- ja virkasuhteen keskeiset erot
 • virantäyttöprosessi ja rekrytointia koskeva oikeussääntely
 • haastattelut ja soveltuvuusarvioinnit
 • viranhaltijan perusoikeudet
 • virkatehtävien muuttaminen virkasuhteen aikana
 • viranhaltijan velvollisuuksien rikkominen
 • virkasuhteen päättämisen perusteet ja menettelyt
 • viranhaltijan oikeusturvan takeet

Palvelussuhdeoikeuden professori emeritus Tarmo Miettinen, Oikeustieteiden laitos, Itä-Suomen yliopisto.

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

265 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin, osallistumistodistuksen ja päiväkahvin.

17.03.2020 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 17.3.2020 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % koulutusmaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko koulutusmaksun.