Viisi askelta strategiaan – strategiasta toimintaan

Markkinointi, talous ja yrittäjyys

12.09.2019 10:00 - 16:00

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

 • Tehdäänkö yhteisössäsi tai yrityksessäsi liiketoiminnan näkökulmasta oikeita asioista?
 • Ohjaako toimintaa ja toiminnan kehittämistä mietitty ja jäsennelty strategia?
 • Tunteeko jokainen työntekijä toimintaa ohjaavat strategiset tavoitteet?

Tässä koulutuksessa saat työvälineitä yrityksesi tai yhteisösi strategiatyöhön!

Koulutus on suunniteltu erityisesti kolmannen sektorin toiminnanjohtajille ja järjestöjen työntekijöille sekä vapaaehtoisille, jotka kehittävät järjestön toimintaa. Koulutus soveltuu erinomaisesti myös pienempien yritysten johdolle ja strategiatyössä mukana oleville.

Jokaisen organisaation kehittämisen lähtökohtana on toimintaa eteenpäin ohjaava strategia. Koulutuksen tavoitteena antaa käytännönläheisiä työvälineitä järjestöjen ja pienten yritysten strategiatyöhön. Koulutuksessa muodostat kokonaiskuvan strategiatyöstä. Lisäksi välineitä oman yhteisösi tai yrityksesi strategia kehittämiseen, kirkastamiseen ja selkiyttämiseen. Koulutuksessa käsitellään strategiaprosessi strategian suunnittelusta ja toimeenpanosta sen seurantaan ja arviointiin.

 • Strategian muodostaminen ja rakentuminen
  • Strategiakartta
   • Strategiakartta johdon työvälineenä
   • Yhdessä tekemällä, eri tasot ja suhteet
   • Strategia- ja toimenpidekarttojen muodostaminen
 • Strategian toteutuskelpoisuus
 • Strategian jalkautus ja lanseeraus
 • Strategian seuranta ja arviointi

Koulutus rakentuu aktivoivista luento-osuuksista ja työpajatyyppisestä työskentelystä, jossa tarkoituksena on saattaa alulle strategiaprosessin eri vaiheita. Koulutukseen sisältyy myös ennakkotehtävä, jotta osallistujat saavat koulutuspäivän sisällöstä suurimman mahdollisen hyödyn oman organisaation tai järjestön strategiatyöhön.

Teknologia- ja tietoasiantuntija Jarkko Koivuniemi, Suomen ammattipuhujat Oy.

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

195 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin, iltapäiväkahvin ja osallistumistodistuksen.

05.09.2019 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 29.8.2019 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % koulutusmaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko koulutusmaksun.