Lapsen kiukku ja sen kesyttäminen -verkkokoulutus

Opetus ja kasvatus

05.10.2022 12:00 - 15:00

Keskiviikko 5.10.2022, klo 12–15   

Verkossa (teams)

Millainen tunne kiukku oikeastaan on? Mitä voi tehdä, kun kiukuttaa? Koulutuksen tavoitteena on oppia tapoja, kuinka lasta voi ohjata tunnistamaan kiukun tunnettaan ja säätelemään sitä. Samalla pääset itse kasvattajana tutustumaan omaan kiukkuhistoriaasi sekä oppimaan keinoja käsitellä kiukun tunnetta rakentavilla tavoilla!

HUOM! Koulutus siirtyy ke 5.10. klo 12-15! 

Koulutus on suunnattu varhaiskasvattajille, alakoulun opettajille, lasten parissa työskenteleville ohjaajille; päiväkerho-ohjaajille, harrastusohjaajille ja kaikille niille, joita kiinnostaa oppia keinoja lapsen tunnesäätelyn tukemiseen. Koulutus sopii parhaiten n. 4-8-vuotiaiden kanssa työskenteleville.

Miten lapsen tunnesäätelyä voi tukea? Miten lapsi voi oppia tunnistamaan omaa vireystilaansa ja säätelemään sitä? Millainen tunne on kiukku? Mitä aivoissa tapahtuu kiukun hetkellä? Miten kiukku ilmenee kehossa? Miten kiukkua voi ilmaista ja purkaa rakentavilla tavoilla?

Tunnetaidot ovat elämän tärkeimpiä taitoja. Lapsi oppii tunnetaitoja parhaiten toiminnallisesti ja oman kehonsa kautta.

Tämä kolmetuntinen koulutus sisältää alustuksia ja toiminnallisia harjoitteita. Varaa koulutusta varten muistiinpanovälineet, paperia ja väriliidut.

Koulutuksen aikana

  • teemme erilaisia toiminnallisia kehoon ja tunnesäätelyyn liittyviä harjoituksia
  • piirrämme ja väritämme kiukkua
  • työstämme tapoja kiukun rakentavaan kohtaamiseen, ilmaisemiseen ja purkamiseen
  • saat runsaasti erilaisia ideoita, miten eri tavoin voit käsitellä kiukkua ja tunnesäätelyä lasten kanssa.

Mindfulness-ohjaaja, Lasten Tunnetaito-ohjaaja Heli Mäkelä, Kasvun Taika.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

90 €

04.10.2022 mennessä

Voit perua ilmoittautumisen maksutta 11.9.2022 mennessä. Mikäli perut ilmoittautumisen tämän jälkeen tai et osallistu koulutukseen, veloitamme koko koulutusmaksun.