Vammaispalvelulaki uudistuu – miten palvelut muuttuvat? -verkkokoulutus
04.12.2024 09:00 - 15:00
Keskiviikko 4.12.2024 kello 9.00–15.00.
Verkkokoulutus Teams
- Millaisia ovat uuden vammaispalvelulain mukaiset palvelut?
- Millä perusteella palveluita myönnetään?
- Miten uusia vammaispalvelulain säännöksiä tulee soveltaa?
- Millaisia muutoksia kehitysvammalainsäädäntöön tulee?
- Miten erityishuolto järjestetään?
Koulutuksessa saat hyvän käsityksen vammaislainsäädännön muutoksista ja uuden vammaislainsäädännön soveltamisesta.
Koulutuksessa käydään läpi vammaispalvelulain soveltamisalaa ja lakien etusijajärjestystä; milloin sovelletaan sosiaalihuoltolakia, milloin vammaispalvelulakia ja missä tilanteissa sovelletaan vielä kehitysvammalakia. Koulutuksessa keskitytään vammaispalvelulakiin tulleisiin uusiin palveluihin. Millaisia nämä palvelut ovat ja missä tilanteissa niitä myönnetään? Koulutus keskittyy siihen, miten uusia säännöksiä tulee lain mukaan soveltaa. Koulutuksessa käydään myös läpi kehitysvammalain muutoksia ja erityishuollon järjestämistä.
Koulutus on tarkoitettu vammaispalvelun työntekijöille ja esihenkilöille sekä oikaisuvaatimuksia käsiteleville työntekijöille. Koulutus soveltuu myös kehitysvammaisten omaisille, läheisille, omaishoitajille ja edunvalvojille.
Vammaispalvelulain tarkoitus ja soveltamisala
- Vammaislainsäädännön tarkoitus ja soveltamisala
- Lakien etusijajärjestys
- Lain siirtymäsäännökset
Vammaispalvelulain mukaiset palvelut ja tuet
- Osallisuutta ja itsemääräämisoikeutta tukevat palvelut
- Valmennus
- Henkilökohtainen apu
- Erityinen osallisuuden tuki
- Tuettu päätöksenteko palveluna
- Vaativa moniammatillinen tuki
- Asumisen palvelut
- Asumisen tuki
- Lapsen asumisen tuki
- Esteettömän asumisen tuki
- Lyhytaikainen huolenpito
- Päivä- ja työtoiminta
- Päivätoiminta
- Kehitysvammaisen työtoiminta ja sosiaalihuoltolain
- mukainen työtoiminta
- Liikkumisen tuki
- Taloudellinen tuki
Kehitysvammalain soveltaminen
- Milloin järjestetään erityishuoltoa
- Vaativa moniammatillinen tuki erityishuoltona
- Erityishuollon päätöksenteko
- Erilaiset asiantuntijaryhmät ja niiden tehtävät
Liisa Murto, juristi, OTM, osakas Lehti & co. Liisa Murto on kokenut sosiaali- ja terveyspalveluiden lainsäädäntöön ja sote-palveluiden järjestämiseen perehtynyt juristi. Hän on tehnyt pitkän uran järjestökentällä ja hänellä on monipuolinen kokemus lainvalmistelusta ja edunvalvontatyöstä. Liisan osaamista ovat erityisesti vammaislainsäädäntöön, vanhuspalveluihin, itsemääräämisoikeuteen ja tietojen luovutuksiin liittyvät kysymykset. Liisa on kokenut ja pidetty kouluttaja.
Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen automaattisen viestin ilmoittautumisesi vastaanottamisesta. Mikäli et saa viestiä, otathan yhteyttä kesäyliopiston toimistoon koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistusviesti, jossa saat koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Huomioithan, että koulutus järjestetään vain, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä.
Ilmoittautumisajan päätyttyä osallistujat voivat lähettää kysymyksiä etukäteen (27.11.2024 mennessä) kouluttajalle sähköpostilla koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi.
295 € sisältää opetuksen ja koulutusmateriaalin.
19.11.2024 mennessä
Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 19.11.2024 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).