Tunteita päästä varpaisiin! Lapsen tunnekehoyhteyden vahvistaminen -verkkokoulutus

28.03.2023 12:00 - 15:00

Verkkokoulutus (Teams)

Miten lapsen kykyä käsitellä tunteitaan voi vahvistaa? Entä mikä on tunnekehoyhteys? Miten luovia menetelmiä voi käyttää tunnekehoyhteyden vahvistamisen tukena? Tule mukaan oppimaan lapsen tunnekapasiteetin vahvistamista ja vahvemman tunnekehoyhteyden rakentamista!

Koulutus on suunnattu varhaiskasvattajille, alakoulun opettajille, lasten parissa työskenteleville ohjaajille; päiväkerho-ohjaajille, harrastusohjaajille ja kaikille tunnekasvatuksesta, tunnetaitojen kehittämisestä ja tunnekehoyhteyden vahvistamisesta kiinnostuneille. Koulutus sopii parhaiten n. 4-8-vuotiaiden kanssa työskenteleville.

Mitä tunnekehoyhteys tarkoittaa ja miksi se on tärkeä asia? Mitkä asiat vaikuttavat tunnekehoyhteyden rakentumiseen? Miten lapsen tunnekapasiteettia ja kykyä käsitellä tunteita voi vahvistaa? Entä kuinka aikuinen voi vahvistaa omaa tunnekehoyhteyttään? Kaikkia näitä kysymyksiä käsitellään tässä koulutuksessa. Lisäksi saadaan vastauksia mm. siihen, mikä on turvan tunteen merkitys tunnekehoyhteydelle ja tunnetaidoille sekä kuinka luovia menetelmiä voidaan käyttää tunnekehoyhteyden vahvistamisen tukena.

Tunnetaidot ovat elämän tärkeimpiä taitoja. Lapsi oppii tunnetaitoja parhaiten toiminnallisesti ja oman kehonsa kautta. Sen lisäksi, että tunteista keskustellaan erilaisia tunnekortteja ja tunnetaitokirjoja katsellen, on tärkeää päästä kohti kehoa ja omaa ydintä, luovuutta ja toiminnallisuutta.

Tämä kolmetuntinen verkkokoulutus sisältää sekä alustuksia että toiminnallisia (kehollisia ja luovia) harjoituksia. Tarvitset koulutukseen väriliidut tai vesivärit ja paperia muistiinpanovälineiden lisäksi.

Mindfulness-ohjaaja, Lasten Tunnetaito-ohjaaja Heli Mäkelä, Kasvun Taika.

Heli on kahden lapsen äiti ja koulutukseltaan sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja, mindfulness-ohjaaja, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja ja hengitysterapeutti. Tällä hetkellä Heli opiskelee toista vuotta Terapeuttisen taidetyöskentelyn koulutuksessa. Lisäksi Heli on käynyt lukuisan määrän erilaisia lyhytkursseja tunnetaitoihin liittyen. Heli on kirjoittanut yhdessä Tiia Trogenin kanssa kirjan "Tunteita päästä varpaisiin. Kehotietoisuus lapsen ja aikuisen tunnetaitojen tukena". Kirja ilmestyi elokuussa 2022. Vuonna 2020 julkaistiin Pomenia Tunneseikkailukortit ja Satuseikkailu -lautapeli, joihin Heli on tehnyt tunnetaitoihin ja rauhoittumisen vahvistamiseen liittyviä tehtäviä. Heli tekee töitä Kasvun Taika -yrityksensä kautta tarjoten tunnetaitoja ja hyvinvointia tukevia kursseja, luentoja ja työpajoja. Helin Kasvun Taika -yritykseen voi tutustua tästä: www.kasvuntaika.fi

Koulutuksesta lisätietoja antaa koulutussuunnittelija Tiina Roikonen, tiina.roikonen@mikkelinkesayliopisto.fi

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

90 €

22.03.2023 mennessä

Voit perua ilmoittautumisen maksutta 19.3.2023 mennessä. Mikäli perut ilmoittautumisen tämän jälkeen tai et osallistu koulutukseen, veloitamme koko koulutusmaksun.