Tasa-arvo koulun ja päiväkodin toimintakulttuurin keskiöön. VERKKOKOULUTUS

Opetus ja kasvatus

03.09.2020 12:00 - 08.10.2020 17:00

torstaisin 3.9. ja 8.10.2020 klo 12-17

Verkkokoulutus

  • Miten sukupuolten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta voi edistää koulun ja päiväkodin arjessa?
  • Miten tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma jalkautetaan osaksi toimintakulttuuria?
  • Millaisia käytännöllisiä työkaluja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön tueksi on tarjolla?

Koulutus on tarkoitettu varhaiskasvattajille, ylä- ja alakoulujen henkilöstölle sekä toisen asteen henkilöstölle.

Koulutuksessa opitaan käyttämään uutta Gender Equality Charter Mark -tasa-arvotyökalua, jonka avulla jokainen koulu ja päiväkoti voi löytää itselleen sopivia tapoja sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Uusi tasa-arvotyökalu tarjoaa kouluille ja päiväkodeille ohjenuoria ja tukea koulun ja päiväkodin johtajuuden, opetussuunnitelman, ympäristön, asenteiden ja yhteisön tasa-arvoistamiseen. Tasa-arvotyökalun käytöstä on hyviä kokemuksia kouluissa ympäri Eurooppaa. Nyt työkalua pääsee hyödyntämään myös Suomessa!

Koulutuksessa annetaan valmiuksia seksuaaliseen häirintään puuttumiseksi, esteettömyyteen, koulutus- ja uravalintojen segregaation purkamiseksi ja sukupuolen moninaisuuden huomioimiseksi kasvatuksessa.Lisäksi tutuksi tulevat tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvät lait ja asiakirjat.

FM, koulutussuunnittelija Minna Lyytinen, Rauhankasvatusinstituutti.

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Mikkelin kesäyliopisto järjestää koulutuksen Rauhankasvatusinstituutin kanssa yhteistyössä. Koulutus on Opetushallituksen tukemaa.

Maksuton koulutus.

31.08.2020 mennessä