Rullaava budjetti – menetelmä parempaan talouden ennustettavuuteen ja seurantaan

05.03.2020 09:00 - 16:00

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

  • Miten yrityksen talouden ennustettavuutta voidaan parantaa?
  • Miten yrityksesi voi hyötyä rullaavaan budjetointiin siirtymisestä?
  • Miten rullaavaa budjetointia kannattaa tehdä?

Jatkuvasti päivittyvä rullaava budjetti on erinomainen tapa kirkastaa yrityksesi talousnäkymiä lähitulevaisuudesta.

Koulutus on tarkoitettu yksityisellä ja julkisella sektorilla toimiville yrittäjille, yrityksen talousvastaaville ja kaikille, jotka osallistuvat yrityksen talousarvion laadintaan. Koulutus soveltuu myös taloushallinnon ammattilaisille, jotka työkseen opastavat ja neuvovat yritysasiakkaitaan taloushallinnon asioissa.

Rullaavan budjetoinnin idea liittyy talouden jatkuvaa ennustamiseen. Rullaavan budjetoinnin tarkoituksena on saavuttaa talouden seurannassa parempi ennustettavuus. Jotta yritys hyötyy rullaavasta budjetoinnista, täytyy taloustietoja päivittää säännöllisesti. Päivittäminen voi tapahtua kuukausittain, kvartaaleittain tai jopa viikoittain, riippuen yritystoiminnan luonteesta. Oleellista on, että budjetointiprosessi tukee yrityksen päätöksentekoa ja auttaa varautumaan tulevaisuuteen. Rullaava budjetointi ja talouden ennustaminen ovat osa yrityksen talousjohtamista. Rullaavan budjetoinnin suurin hyöty on, että se mahdollistaa talouden muutoksiin reagoimisen ajoissa.

Koulutuksessa opit miten vuosibudjetti ja rullaava budjetti eroavat toisistaan ja miten niiden käyttötarkoitukset ovat erilaiset yrityksen talouden näkökulmasta. Opit myös mitä hyötyjä rullaava budjetointi tuo yrityksesi talouden ennustettavuuteen. Koulutuspäivän aikana muodostat käsityksen rullaavan budjetoinnin periaatteista sekä saat käsityksen, millainen aikaikkuna taloustietojen päivittämiselle kannattaa yrityksesi liiketoiminnan näkökulmasta määritellä.

  • Vuosibudjetti versus rullaava budjetti
  • Rullaavan budjetin aikaikkuna ja sen määritteleminen
  • Rullaavan budjetin aikaikkunan liukuminen aikajanalla riippumatta tilikauden pituudesta
  • Rullaavan budjetin laatimisen periaatteet
  • Osabudjettien ja organisaation osallistamisen merkitys
  • Rullaavan budjetin hyödyt
  • Rullaavan budjetin päivittäminen osana talousjohtamista

Jari Viljanen, KTM, Partneri, PwC

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

295 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin, osallistumistodistuksen ja päiväkahvin.

20.02.2020 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 20.2.2020 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % koulutusmaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko koulutusmaksun.