Pop-jazz teoria ja improvisaatio. VERKKOKOULUTUS

Kulttuuri ja hyvinvointi , Ilmoittaudu nyt , Kielet ja viestintä

26.07.2021 16:30 - 30.07.2021 18:45

26.-30.7.2021 klo 16.30 – 18.45 Zoom-yhteydellä¨

Tapaamiset Zoomin välityksellä

  • ma 26.7. klo 16.30 – 18.45
  • ti 27.7. klo 16.30 – 18.45
  • ke 28.7. klo 16.30 – 18.45
  • pe 30.7. klo 16.30 – 18.45

Verkossa (zoom)

Oletko ollut tilanteessa, jossa kaksi sanaa aiheuttavat totaalisen jäätymisen? "Soita jotain" on sanapari, joka meille jokaiselle soittajalle on jossain vaiheessa tullut vastaan. Yrittäessämme, käy helposti niin, että ideat eivät jäsenny tai et pääse niihin käsiksi. Jossain vaiheessa lähes jokaiselle musiikkia harjoittavalle tulee pyrkimys ymmärtää musiikkia ja kehittää sitä "jotain" sekä saada se ulos musiikin keinoin. Tämä kurssi vastaa hyvin juurikin kyseiseen kompastuskiveen!

Piristä soittoasi improvisoinnin keinoin, osallistumalla etänä vaikkapa lempinojatuoliltasi! Kurssilla käydään läpi pop/jazz-musiikin teoriaa käytännönläheisin menetelmin. Opittua asiaa hyödynnetään soittamalla, jolloin teoria ja toteutus kohtaavat välittömästi.
Kurssilla hyödynnetään improvisoinnissa sointusäveliä, sointuasteajattelua kuin myös tyylinmukaisia vaihtoehtoisia lähestymistapoja. Kurssin päätavoitteena on avata musiikillista ilmaisua teoriatietämyksen kautta ja oppia kuulemaan uusia sävyjä osana musiikkia ja improvisaatiota.

Lähtötasovaatimuksena on tavallisimpien kolmisointujen tunnistaminen. Intervallien tuntemus yhden oktaavin sisällä on hyödyksi, muttei pakollista. Ei ikärajaa.

Mikäli koet, että kaipaat enemmän luovuutta omaan instrumenttiisi, tämä kurssi on juuri sinua varten!
Tarvitset vain laitteen jolla voit osallistua Zoom-kokoukseen (älypuhelin / tietokone), kuulokkeet sekä oman instrumenttisi!

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia improvisaation perusperiaatteita. Edellytyksenä osallistumiselle on yleisimpien kolmisointujen sävelten tuntemus.

  • Opit improvisoinnin perusasioita musiikin teoriaa hyödyntäen.
  • Pyrkimus on löytää hyvät äänet ja rytmiset ideat osana hetkessä jalostettua musiikkia.
  • Tulet myös ymmärtämään, miksi tietynlaiset musiikilliset ilmiöt herättävät juuri sinussa kiinnostusta.

Kurssilla annetaan improvisointiin liittyviä työkaluja, joita jokainen harjoittelee tuntien edetessä yksin ja yhdessä. Kurssilla opiskelevat pääsevät siis soittamaan toisten osallistujien kanssa, vaihtaen ideoita ja täydentäen toisten musiikillisia näkemyksiä.

Muusikko Juho Lätti.

Kurssi toteutetaan etänä Zoomissa, joten voit osallistua mistä tahansa. Tarvitset vain mobiililaitteen (esim. älypuhelin, tabletti jne.) tai tietokoneen nettiyhteydellä sekä kuulokkeet, muistiinpanovälineet ja oman instrumenttisi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Paikkoja rajoitetusti, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mikkelin kesäyliopisto yhteistyössä Etelä-Karjalan kesäyliopiston kanssa.

95 €.

12.07.2021 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 12.7.2021 saakka. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai sitä ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun.