Ositus, omaisuuden erottelu ja pesänjako – parisuhdevarallisuusoikeutta oikeuskäytännön valossa. VERKKOKOULUTUS

Juridiikka , Ilmoittaudu nyt

13.04.2021 09:00 - 15:00

tiistai 13.4.2021, klo 9.00–15.00

Verkkokoulutus (teams)

Millainen on parisuhdevarallisuuden ympärille rakentunut vankka oikeuskäytännön kehys?

Tässä koulutuksessa tarkastellaan parisuhdevallisuuden problematiikkaa oikeuskäytännön näkökulmasta, painopisteenä on 2000-luvun KKO:n ja KHO:n ratkaisut

Koulutus on tarkoitettu kaikille näiden varallisuuskysymysten kanssa työskenteleville lakimiehille, asianajajille ja oikeusavustajille.

Parisuhteen päättyessä joko toisen osapuolen kuolemaan tai eroon joudutaan omaisuus jakamaan. Aviovarallisuussuhde puretaan joko osituksessa tai omaisuuden erottelussa, jotka toimitukset PK 3 luvun tilanteessa korvaa pesänjako. Uutena tulokkaana mukaan on tullut vuoden 2011 avopuolisoiden yhteistalouden purkamisesta annettu laki.

Kauan voimassa olleen lainsäädännön ympärille on muodostunut vankka, mutta edelleen täydentyvä oikeuskäytännön kehys, kun taas uudemmat säännökset ja säädökset monin kohdin vielä etsivät tulkintojaan. Verotusratkaisut muodostavat oman osansa kokonaisuudesta.

Koulutuspäivän tavoitteena on luoda selkeä kuva osituksesta, omaisuuden erottelusta ja pesäjaosta parisuhdevarallisuusoikeutta käsittelevän oikeuskäytännön valossa. Koulutuspäivän kuluessa tarkastellaan problematiikkaa oikeuskäytännön näkökulmasta, painopisteenä 2000-luvun KKO:n ja KHO:n ratkaisut.

  • Osituksen ja erottelun peruskysymyksiä
  • Sovittelutilanteet
  • Oikeuksista luopuminen ja varallisuudensiirrot osituksen yhteydessä
  • Pesänjako aviovarallisuussäännöstön näkökulmasta
  • Pesänjako ja verotus
  • Erilaiset avopuolisot ja heidän erosääntelynsä

Dosentti, OTT Eva Gottberg, Turun yliopisto

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

235 € sisältää opetuksen ja koulutusmateriaalin sähköisenä ja osallistumistodistuksen.

11.04.2021 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 30.3.2021 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun.