Osakesijoittamisen peruskurssi -verkkokoulutus

Markkinointi, talous ja yrittäjyys

26.10.2023 00:00 - 16.11.2023 00:00

Koulutus pidetään neljänä torstaina 26.10., 2.11., 9.11. ja 16.11.2023 kello 18.00-19.45.

Verkkokoulutus (Zoom)

Koulutus toteutetaan etäopetuksena verkon välityksellä (Zoom-livevideoyhteys). Koulutus myös tallennetaan ja tallenteet ovat käytössäsi 31.1.2024 saakka.

Koulutuksessa jokaisella neljällä kerralla on oma teema. 1. kerralla käsitellään osakesijoittamisen perusteita, 2. kerralla perehdytään arvo-osuustiliin ja osakesäästötilin, 3. kerran aiheena on arvonmuutos ja 4. kerralla perehdytään osakkeiden hajauttamiseen.

Koulutus on tarkoitettu kaikille osakesäästämisestä ja osakesijoittamisesta kiinnostuneille. Koulutus antaa hyvät lähtökohdat omatoimisen osakesäästämisen aloittamiseen. Ennakko-osaamista osakesäästämisestä ei tarvita, mutta olisi hyvä jos sijoittamisen perusasiat olisivat ennestään osittain tuttuja.

Perustietoa osakesijoittamisesta

Miksi suoria osakkeita rahastojen sijaan?
Käsitteitä, oikeudet ja velvollisuudet
Miten osallistun yhtiökokoukseen?
Kaupankäynti

Arvo-osuustili vai osakesäästötili
Välittäjän valinta
Toimeksiantojen tekeminen
Tarjouskirja
Osakkeiden tuotto ja osakepoimintaa

Arvonmuutos
Osingot, pääoman palautukset, omien ostot
Osakkeiden valinta
Perustietoa osakkeiden arvostamisesta
Salkun rakentaminen, seuranta ja riskien hallinta

Hajautus
Riskin säätäminen
Aloittelijan salkku
Säännöllinen seuranta
Mistä tietoa?

Kouluttajana toimii sijoitusvalmentaja Svenne Holmström.

Svenne on sijoittamisen rautainen ammattilainen. Hänellä on 16 vuoden pankkitausta ja omakohtaista aktiivista osakesijoituskokemusta yli 20 vuoden ajalta. Kolmen vuoden aikana hän on kouluttanut jo yli 5000 henkilöä. Palaute on ollut erinomaista. Varsinkin hänen käytännönläheinen ja huumorilla piristetty esitystapansa on saanut runsaasti kiitosta. Svenne osaa selittää vaikeatkin asiat yksinkertaisella tavalla.

Kouluttajan kursseista sanottua:

”Kouluttajalle terveisiä, että hän oli erittäin selväsanainen ja selkeillä esimerkeillä sai ”tavallisenkin” ihmisen ymmärtämään hyvin. Opintoaineistosta myös kiitosta.”
”Mielenkiintoinen koulutus ja asiansa osaava kouluttaja.  Näitä lisää. KIITOS.”
”Kouluttaja oli oman alansa asiantuntija. Kouluttaja esitti asiat selkeästi ja ymmärrettävästi ja materiaali oli hyvä. Zoom työkaluna oli hyvä ja toimiva.”
”Svennen perehtyneisyys ja kyky välittää tietoa muille oli hyvää, tekniikka toimi hyvin.”
”Opetus oli kiinnostava ja motivoiva. Opettaja on mukaansatempaava ja opetustyyli selkeä. Sopivasti huumoria mukana 🙂 Opetusmateriaalit ja opettajan käytännön esimerkit olivat hyvät.”
”Kouluttaja osasi kertoa asiat selkeästi ja ymmärrettävästi. Lisäksi se että kurssiin pystyy palaamaan tallenteen muodossa vielä uudelleen antaa mahdollisuuden kerrata uusia asioita ihan eri tavalla kuin perinteisellä luennolla.”

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Turun kesäyliopiston kanssa.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Koulutus toteutuu - Ilmoittautumisaikaa jatkettu

89 €. Koulutusmaksu ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa.

24.10.2023 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 11.10.2023 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).