Omaelämäkerrallinen kirjoittaminen – viikonloppukurssi

Opetus ja kasvatus , Kulttuuri ja hyvinvointi , Ilmoittaudu nyt , Kielet ja viestintä

07.06.2019 16:30 - 08.06.2019 14:00

pe-la 7.– 8.6.2019, pe 16.30-20, la 9-14, 10 t.

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

Moni meistä haaveilee oman elämäntarinansa kirjoittamisesta. Sinä voit itse päättää, mitä kerrot ja mitä jätät kertomatta – muistot ja tunteet ovat vain sinun! Tällä viikonlopun kurssilla tutustut erilaisten harjoitusten avulla omaelämäkerrallisen kirjoittamisen positiivisiin vaikutuksiin!

Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat kehittää omaelämäkerrallisen kirjoittamisen tietojaan ja taitojaan joko henkilökohtaisessa elämässään tai ammatillisista syistä. 

Omaelämäkerran tai osittain omaan elämään pohjautuvan autofiktiivisen teoksen julkaiseminen on monen haave. Tästä koulutuskokonaisuudesta saat lähtölaukauksen omaelämäkerrallisen kirjoittamisen prosessille – haaveilet sitten menetelmän käyttämisestä työsi tukena, päiväkirjatyöskentelyssä tai kokonaisen omaelämäkerran tai autofiktiivisen teoksen kirjoittamisesta!

Kurssilla tutustut myös omaelämäkerrallisen kirjoittamisen hyvinvointivaikutuksiin. Luova kirjoittaminen on toimiva keino käsitellä monenlaisia tunteita, muistoja ja elämän- kokemuksia sekä parantaa itsetuntemustasi.

Omaelämäkerrallinen kirjoittaminen jäsentää elämäntarinaasi ja auttaa ymmärtämään asioiden merkityksiä sekä syy-seuraussuhteita.

Omaelämäkerta on arvokas lahja läheisille ja jälkipolville!

Päivien aikana

  • tehdään konkreettisia harjoituksia, jotka ohjaavat työskentelyn alkuun
  • tutustutaan erilaisiin esimerkkeihin omaelämä-kerrallisista teoksista ja erilaisista tavoista kirjoittaa omaelämäkerrallista tekstiä sekä luodaan katsaus Suomalaisen kirjallisuuden seuran muistokeruuaineistoihin
  • opiskellaan perustiedot omaelämäkerrallisen kirjoittamisen teoriataustasta
  • jaetaan yhdessä kokemuksia ja näkemyksiä omasta kirjoitusprosessista

Ota mukaan kirjoitusvälineet ja mukavat vaatteet!

FT, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjoittamisen tutkija Karoliina Maanmieli.
 

Karoliina on opiskellut pääaineenaan kirjallisuutta ja luovaa kirjoittamista sekä tehnyt osan työurastaan mielenterveystyössä. Tällä hetkellä hän kouluttaa kirjallisuusterapiaohjaajia, ohjaa kirjallisuusterapiaryhmiä sekä tutkii kirjoittamisen terapeuttisia vaikutuksia, elämäkerrallista kirjallisuutta sekä muistokeruuaineistoja. Hän arvostaa työssään ihmisten kokemuksien ja tarinoiden kuulemista ja niihin eläytymistä.

Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutussuunnittelija Tiina Roikonen, p. 044 710 4240 tai tiina.roikonen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

135 e (sis. tervetulokahvin)

06.06.2019 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 28.5.2019 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % kurssimaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko kurssimaksun.