Omaelämäkerrallinen kirjoittaminen

30.09.2019 10:00 - 28.01.2020 16:00

30.9–1.10.2019
28.–29.10.2019
11.-12.11.2019

25.–26.11.2019

Koulutus toteutetaan maanataisin (kello 10–16) ja tiistaisin (kello 9–16).

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

Moni meistä haaveilee oman elämäntarinansa kirjoittamisesta.

Tällä syyslukukauden kestävällä, kerran kuukaudessa kokoontuvalla kurssilla saat konkreettista tukea omaelämäkerrallisen teoksen kirjoittamiseen. Sinä voit itse päättää, mitä kerrot ja mitä jätät kertomatta – muistot ja tunteet ovat vain sinun!

Koulutus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita omaelämäkerrallisen teoksen kirjoittamisesta ja oman elämän tarkastelusta taidelähtöisten menetelmien avulla.

Omaelämäkerran tai osittain omaan elämään pohjautuvan autofiktiivisen teoksen julkaiseminen on monen haave.

Tämä koulutuskokonaisuus antaa sinulle konkreettista tukea omaelämäkerrallisen kirjoittamisen prosessille – haaveilet sitten päiväkirjatyöskentelystä tai kokonaisen omaelämäkerran tai luovasti toteutetun autofiktiivisen teoksen kirjoittamisesta!

Alussa kukin ryhmän osallistuja määrittelee oman henkilökohtaisen tavoitteensa kurssille. Ennen kutakin lähijaksoa valmistellaan yksi omaelämäkerrallisen teoksen luku, josta saat palautetta ohjaajalta ja muilta osallistujilta.

Tutustumme kurssilla myös omaelämäkerrallisen kirjoittamisen hyvinvointivaikutuksiin. Omaelämä-kerrallinen kirjoittaminen jäsentää elämäntarinaasi ja auttaa ymmärtämään asioiden merkityksiä sekä syy-seuraussuhteita.

Ryhmämuotoinen luova kirjoittaminen on toimiva keino käsitellä monenlaisia tunteita, muistoja ja elämänkokemuksia sekä parantaa itsetuntemusta.

Keskeistä kurssilla on yhdessä ja rinnakkain kirjoittaminen, palautteen antaminen ja saaminen sekä yhteiset, muistikuvia elävöittävät keskustelut.

Omaelämäkerta voi olla tähdätty vain oman itsesi luettavaksi, olla arvokas lahja läheisille ja jälkipolville, tai voit työstää kurssilla julkaistavaksi tarkoitettua teosta.

Lähiopetuspäivien aikana      

  • tehdään konkreettisia harjoituksia, jotka ohjaavat työskentelyä ja virkistävät muistikuvia
  • tehdään kirjoitustehtäviä ja keskustellaan
  • käytetään myös muita taidelähtöisiä menetelmiä kirjoitusprosessin tukena
  • keskustellaan osallistujien teksteistä ja tarkastellaan muiden julkaisemia omaelämäkerrallisista teoksia
  • tutustutaan erilaisiin tapoihin kirjoittaa omaelämäkerrallista tekstiä
  • opiskellaan omaelämäkerrallisen kirjoittamisen teoriataustaa
  • jaetaan yhdessä kokemuksia ja näkemyksiä omasta kirjoitusprosessista


Ota mukaan kirjoitusvälineet ja mukavat vaatteet!

FT, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjoittamisen tutkija Karoliina Maanmieli.
 

Karoliina on opiskellut pääaineenaan kirjallisuutta ja luovaa kirjoittamista sekä tehnyt osan työurastaan mielenterveystyössä. Tällä hetkellä hän kouluttaa kirjallisuusterapiaohjaajia, ohjaa kirjallisuusterapiaryhmiä sekä tutkii kirjoittamisen terapeuttisia vaikutuksia, elämäkerrallista kirjallisuutta sekä muistokeruuaineistoja. Hän arvostaa työssään ihmisten kokemuksien ja tarinoiden kuulemista ja niihin eläytymistä.

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

595 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen. Koulutusmaksu on mahdollista maksaa erissä.

16.09.2019 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 16.9.2019 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % kurssimaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko kurssimaksun.