Migreenin fysioterapeuttinen tutkiminen ja hoito -verkkokoulutus

Sosiaali ja terveys

13.11.2024 09:00 - 12:00

keskiviikko 13.11.2024 kello 9.00–12.00

Verkkokoulutus (Zoom)

Migreeni on päänsärkyä ja useita liitännäisoireita aiheuttava neurovaskulaarinen aivosairaus, jossa oireet provosoituvat ulkoisten tekijöiden aiheuttamasta reaktiivisesta häiriöstä aivorungossa. Ulkoisia ärsykkeitä voivat olla esim. niskan ja TMD tule-vaivat, stressi, kirkkaat valot, huonosti nukuttu yö, tietyt ruoka-aineet ja alkoholi.

Kirjallisuudessa fysioterapiaa suositellaan tukihoitona lääkehoidolle. Migreenin hoidossa on tärkeää kartoittaa ja minimoida migreenikohtauksia provosoivat tekijät. Tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan tutkiminen sekä tasapaino- ja vestibulaarijärjestelmän tutkiminen ovat osa näyttöön perustuvaa fysioterapiaa migreenin hoidossa.

Fysioterapia ei paranna migreeniä mutta terapeuttisilla interventioilla on kuitenkin mahdollista vaikuttaa positiivisesti migreenikohtausten tiheyteen, kestoon ja intensiteettiin.

Koulutus soveltuu fysioterapeuteille, lääkäreille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille (esim. osteopaatit ja naprapaatit) sekä näiden alojen opiskelijoille.

  • Eri päänsärkytyyppien luokittelu: Primäärit ja sekundääriset päänsäryt
  • Migreeni, diagnostiset kriteerit ja tiedetyt mekanismit
  • Kliininen tutkiminen: Tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan arviointi
  • Kotiharjoitteet ja manuaalinen terapia
  • Visuovestibulaarisen järjestelmän tutkiminen ja harjoittaminen migreenin näkökulmasta

Koulutuksen jälkeen osaat:

  • luokitella eri päänsärkyjen tyypit
  • kuvata eri päänsärkytyyppien taustalla olevia mekanismeja
  • selittää migreenin patofysiologiaa ja migreenikohtauksen oirejatkumoa
  • suunnitella ja toteuttaa teoriatasolla asiakkaan haastattelun kliinisen
  • tutkimisen
  • suunnitella ja toteuttaa teoriatasolla asiakkaalle löydöksiin perustuvan intervention

Joonas Partanen, fysioterapeutti, OMT

Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen automaattisen viestin ilmoittautumisesi vastaanottamisesta. Mikäli et saa viestiä, otathan yhteyttä kesäyliopiston toimistoon koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistusviesti, jossa saat koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Huomioithan, että koulutus järjestetään vain, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä.

125 € sisältää opetuksen, sähköisen koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen.

29.10.2024 mennessä

IIlmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 29.10.2024 jälkeen tai osallistuja ei kirjaudu webinaariin, perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).