Luovan kirjoittamisen kurssi – Luo ja oivalla!

Ympäristö, yhteiskunta ja psykologia , Sosiaali ja terveys , Opetus ja kasvatus , Kulttuuri ja hyvinvointi , Kielet ja viestintä

08.12.2023 17:00 - 09.12.2023 15:00

Viikonloppukurssi pe-la 8.-9.12.2023, pe klo 17-20 ja la klo 9-15 (10 t)

Mikkelin kesäyliopisto, Raatihuoneenkatu 12, 50100 Mikkeli

Tule luomaan uutta ja samalla syventämään kirjoittamisen taitojasi pidetyn opettajan Taija Tuomisen johdolla!

Tällä paljon toivotulla kurssilla saat henkilökohtaista palautetta omasta tekstistäsi! Tekstisi ei tarvitse olla valmis tuotos – se voi olla keskeneräinen ja sisältää itseäsi askarruttavia kysymyksiä. Lähetä tekstisi ennen kurssia tai tuo mukanasi kurssille (max 10 liuskaa/kurssilainen) – saat Taijalta yksilöllisen palautteen. Saat kurssin vahvistuskirjeessä ohjeet tekstisi lähettämiseen.

Koulutus on suunnattu kaikille luovasta kirjoittamisesta kiinnostuneille, niin kirjoittamisen alkutaipaleella oleville kuin kokeneemmillekin kirjoittajille. Tämä kurssi soveltuu mainiosti myös hieman pidemmälle ehtineille kirjoittajille, jotka haluavat saada uusia oivalluksia omaan kirjoitustyöhönsä.

Tässä koulutuksessa

  • perehdyt syvemmin luovaan kirjoittamiseen sekä sen eri lajityyppien, kuten proosan ja lyriikan muoto- ja tyyliseikkoihin
  • syvennät omaa luovaa kirjoittamistasi
  • saat apua kirjoittamisen esteistä eroon pääsemiseen, jolloin oma kirjoittamisesi vapautuu
  • saat tietoa kirjoittamisen apuvälineistä ja tutustut erilaisiin oheismateriaaleihin, kuten kirjoittaja-oppaisiin ja kaunokirjallisuuteen, joita voit ottaa yölainaan
  • pääset työstämään monipuolisesti erilaisia kirjoitusharjoituksia
  • saat henkilökohtaisen palautteen tekstistäsi (tuotettu teksti max 10 liuskaa/kurssilainen), jonka palautat joko ennen kurssia tai kurssin aikana.
     

Kirjailija, luovan kirjoittamisen opettaja Taija Tuominen.


Kuvaaja Otto Virtanen

Taija Tuominen on palkittu ja pidetty hämeenlinnalainen luovan kirjoittamisen opettaja ja kirjailija. Tuominen on myös palkittu kahdesti J.H. Erkon novellikilpailussa. Lisäksi hän on saanut Elämäntarina-yhdistyksen Elämänmalja-palkinnon v. 2017. Tuomisen läpimurtoteos oli hänen esikoisromaaninsa Tiikerihai (v. 2000), joka perustui kirjailijan omiin lapsuuden ja nuoruuden kokemuksiin. Kaikkiaan Taija Tuominen on julkaissut yhdeksän teosta, joista tuorein on v. 2019 ilmestynyt Kuningaskobra.

Aiemmin Taijan kurssilta saatua palautetta:

”Taija Tuominen on oikea superkouluttaja. Hän on positiivisesti innostava, selkeäsanainen ja tarkasti analysoiva.”
”Taija on taiturimainen kirjoittamisen ja kirjallisuuden osaaja. Vakuuttava ja antaa palautteen kunnioittavasti kirjoitusharjoituksista, niistä on helppo oppia.”

Koulutuksesta lisätietoja antaa koulutussuunnittelija Tiina Roikonen, tiina.roikonen@mikkelinkesayliopisto.fi

Toteutuu! Ilmoittautumisia otetaan vastaan 7.12. saakka.

185 €

07.12.2023 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 26.11.2023 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).