Lasten Akatemia 3.-5.6.2019

Lapset ja nuoret

03.06.2019 09:00 - 05.06.2019 15:00

Maanantai-keskiviikko 3.–5.6.2019, klo 9-15

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

PELIOHJELMOINNIN SALAT AUKI – OPI TEKEMÄÄN MOBIILIPELEJÄ

9-16-vuotiaat lapset ja nuoret

Opitaan peliohjelmointia ja tehdään yhdessä mobiilipelejä!

  • Millainen on hyvä peli?
  • Millainen on hyvä pelikäsikirjoitus?
  • Miten syntyy grafiikka peliin, entä äänet?


Mikkelin kesäyliopisto järjestää lapsille ja nuorille suunnatun toiminnallisen Lasten Akatemian, jossa opitaan peliohjelmointia ja tehdään yhteistoiminnallisesti ryhmissä oma pelattava mobiilipeli.

Lasten Akatemian aikana tutustutaan hyvän pelin ominaisuuksiin, pelin käsikirjoittamiseen, peliohjelmointiin, peligrafiikkaan ja peliäänten tekemiseen. Lasten Akatemian Peliohjelmointikurssin aikana suunnitellaan ja toteutetaan ryhmätyönä oma mobiilipeli käyttäen Unity-ohjelmaa ja sen Playground-ominaisuutta.

Unity on ammattilaistenkin suosima ilmainen pelinteko-ohjelma ja playground on sen lisäosa, joka mahdollistaa valmiiden perusominaisuuksien hyödyntämisen. Peligrafiikan tekemiseen käytetään muun muassa Krita ja Sumopaint -ohjelmia, jotka mahdollistavat monipuolisten grafiikoiden ja animaatioiden tekemisen. Peliääniä tehdään mm. Garageband-ohjelmalla.

Lasten Akatemian osallistujat saavat perustiedot kaikista peliohjelmoinnin osa-alueista, mutta ryhmätyön edetessä jokainen ryhmästä voi keskittyä haluamaansa osa-alueeseen. Ryhmätyön lopputuloksena syntyy pelattava mobiilipeli, jonka työstämistä ryhmä voi halutessaan jatkaa kurssin jälkeen.

Lasten Akatemia sopii jo aloittaneille peliohjelmoijille sekä myös vasta-alkajille. Aikaisempaa ohjelmointikokemusta ei vaadita.

Alustava ohjelma:

Maanantai 3.6. klo 9–15

  • Hyvän pelin ominaisuuksiin tutustumista
  • Oman pelin suunnittelua
  • Unityyn ja muihin ohjelmiin tutustumista
  • Ryhmiin jakautuminen peli-ideoiden pohjalta

Tiistai 4.6. klo 9–15

  • Oman pelin työstämistä ohjatusti

Keskiviikko 5.6. klo 9-15

  • Oman pelin työstämistä ohjatusti ja muiden peleihin tutustumista

Tietotekniikan kouluttaja Jukka Lehtoranta, joka on pitänyt useita koulutuksia ja kerhoja aiheesta. Koulutukseltaan Jukka on luokanopettaja.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään postitse vahvistuskirje, joka sisältää Lasten Akatemiaan liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Lasten Akatemia järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen Lasten Akatemiaan voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu. HUOM! Lasten Akatemiaan otetaan max. 16 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä!

165 € sisältää lounaat ja välipalat joka päivä, ohjatun toiminnan ja opetuksen, pelintekemiseen tarvittavat laitteet Lasten Akatemian ajan sekä vakuutuksen.

24.05.2019 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 20.5.2019 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % hinnasta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko maksun.