Lapsen rauhoittumisen tukeminen – Työkaluja lapsen rauhoittumistaidon ja keskittymisen vahvistamiseen, verkkokoulutus

Opetus ja kasvatus

18.04.2023 12:00 - 16:00

Verkkokoulutus (Teams)

Lasten levottomuudesta ja keskittymisvaikeuksien lisääntymisestä puhutaan paljon. Haluatko oppia tukemaan lapsen rauhoittumista ja tunnekehoyhteyden vahvistumista?

Koulutus sopii alakoulun opettajille, päiväkotien ja päiväkerhojen työntekijöille, harrastusohjaajille, vanhemmille sekä kaikille rauhoittumistaidoista kiinnostuneille. 

Haluatko saada konkreettisia keinoja lapsen rauhoittumistaidon ja keskittymiskyvyn vahvistamiseen?

Elämä on hektistä ja lasten on toisinaan vaikea pysähtyä ja rauhoittua. Lapset menevät helposti ylikierroksille ja tällöin kehon ja mielen rauhoittaminen voi olla haastavaa sekä lapselle että aikuiselle. Rauhoittumisen taidot ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan.

Tämä nelituntinen koulutus sisältää alustukset

  • vireystilasta ja sen säätelystä
  • lapsen aivojen toiminnasta haastavissa tunnetilanteissa
  • lapsen rauhoittumisen tukemisesta.

Koulutuksessa käydään läpi myös käytännön harjoitteita mm. rentoutumiseen, tietoisuustaitoihin, tunnekehoyhteyteen ja koskettamiseen. Nämä harjoitukset ovat suoraan vietävissä lasten kanssa työskentelyyn tai kodin arkeen.

Mindfulness-ohjaaja, Lasten Tunnetaito-ohjaaja Heli Mäkelä, Kasvun Taika.

Heli on kahden lapsen äiti ja koulutukseltaan sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja, mindfulness-ohjaaja, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja ja hengitysterapeutti. Tällä hetkellä Heli opiskelee toista vuotta Terapeuttisen taidetyöskentelyn koulutuksessa. Lisäksi Heli on käynyt lukuisan määrän erilaisia lyhytkursseja tunnetaitoihin liittyen. Heli on kirjoittanut yhdessä Tiia Trogenin kanssa kirjan "Tunteita päästä varpaisiin. Kehotietoisuus lapsen ja aikuisen tunnetaitojen tukena". Kirja ilmestyi elokuussa 2022. Vuonna 2020 julkaistiin Pomenia Tunneseikkailukortit ja Satuseikkailu -lautapeli, joihin Heli on tehnyt tunnetaitoihin ja rauhoittumisen vahvistamiseen liittyviä tehtäviä. Heli tekee töitä Kasvun Taika -yrityksensä kautta tarjoten tunnetaitoja ja hyvinvointia tukevia kursseja, luentoja ja työpajoja. Helin Kasvun Taika -yritykseen voi tutustua tästä: www.kasvuntaika.fi

Koulutuksesta lisätietoja antaa koulutussuunnittelija Tiina Roikonen, tiina.roikonen@mikkelinkesayliopisto.fi

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

110 €

09.04.2023 mennessä

Voit perua ilmoittautumisen maksutta 9.4.2023 mennessä. Mikäli perut ilmoittautumisen tämän jälkeen tai et osallistu koulutukseen, veloitamme koko koulutusmaksun.