Kuntahallinnon perusteet

Juridiikka

17.08.2021 17:00 - 20:15

Verkossa

Jotta luottamushenkilö voi hoitaa tehtäväänsä huolellisesti, se edellyttää jatkuvaa uuden oppimista ja lainsäädännön tuntemista. Millaisin keinoin voimme edistää hyvää hallintoa ja kunnan kehittämistä?

Luottamushenkilöorganisaatio muodostaa oman organisaationsa viranhaltijaorganisaation rinnalle. Tässä koulutuksessa tarkastellaan mikä on kummankin organisaation rooli, vastuu ja millä tavoin kaksi organisaatiota parhaiten tukee toinen toisensa toimintaa. Käytännössä kahden organisaation yhteistyössä voi vastaan tulla epävarmuutta ja ristiriitoja ja siitä huolimatta hallintoa tulee hoitaa hyvin ja säilyttää luottamus.

Huom: Koulutus on maksuton HALLI – Kunnallisen luottamushenkilön tietopankin käyttäjille. Katso lisätiedot!

Koulutus on tarkoitettu sekä uusille että kokeneemmille luottamushenkilöille. Uusille koulutus perehdyttää kunnan toimintaan ja kokeneemmat luottamushenkilöt syventävät osaamistaan ja varmistuvat ajantasaisimmista muutoksista.

  • Kunnan toimielimet ja luottamushenkilöiden toiminnan rajat ja mahdollisuudet
  • Millainen on kuntaorganisaation roolitus?
  • Luottamushenkilön oikeudet
  • Virkavastuu – viranhaltija ja luottamushenkilö
  • Luottamuksellisuus ja yhteiset säännöt

Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta.

Tuuli Tarukannel on katsonut kuntien toimielimiä eri rooleista: toimielinten sihteerinä, valmistelijana, jäsenenä sekä puheenjohtajana. Kouluttajat puhuvat koulutuksessa toimielinten arjen näkökulmasta.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Webinaarin tuottaa Hallintoakatemia ja SnellmanEDU. Mikkelin kesäyliopisto on mukana yhteistyössä.

         

80 €

09.08.2021 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 9.8.2021 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan perimme koko koulutusmaksun.