Kun koulunkäynti ei suju – miten tukea psyykkisesti oireilevaa oppilasta? VERKKOKOULUTUS

Opetus ja kasvatus

03.11.2020 10:00 - 14:30

Tiistai 3.11.2020, klo 10.00–14.30.

Verkkokoulutus

Verkkokoulutus (ac, max. 500 hlöä)

Osallistumislinkki webinaariin lähetetään ilmoittautuneille ennen koulutusta. Kaikki koulutukseen ilmoittautuneet saavat tallenteen, joka on katsottavissa kahden viikon ajan.

Koulutus on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville varhaiskasvatuksesta perusopetukseen, kuraattoreille sekä oppilashuoltoryhmien edustajille. Koulutus sopii myös vanhemmille sekä lasten ja nuorten kanssa toimiville sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöille.

Koulutuspäivän aikana kartoitetaan lasten psyykkisen hyvinvoinnin edellytykset, tavallisimmat häiriöt sekä niiden vaikutukset koulunkäynnin sujumiseen. Koulutuksessa saat tietoa häiriöiden hoidosta sekä keskeisistä lapsen ja nuoren koulunkäynnin tukemisen periaatteista.

Päivän teemat:

  • lasten psyykkisen hyvinvoinnin edellytykset ja ongelmakohdat
  • häiriöiden hoidon ja kuntoutuksen periaatteet
  • tavallisimpien häiriöiden vaikutus opiskelu- ja koulunkäyntikykyyn
  • työnjaosta eri toimijoiden kesken
  • koulunkäyntikyvyn osa-alueet ja arviointi
  • lapsen toimintakyvyn tukemisen periaatteet

klo 10-10.05 Päivän aloitus

klo 10.05-11.15 Psyykkinen kehitys, suojaavat ja riskitekijät

klo 11.15-11.45 Tauko

klo 11.45-13.00 Lasten tavallisimmat psyykkiset häiriöt ja niiden vaikutus koulunkäyntiin

klo 13.00-13.15 tauko

klo 13.15-14.30 Psyykkisten häiriöiden hoito ja lapsen tukeminen koulussa

Lastenpsykiatrian linjajohtaja, osastonylilääkäri Anita Puustjärvi.


Anita Puustjärvi työskentelee Kuopion yliopistollisessa sairaalassa lastenpsykiatrian linjajohtajana, osastonylilääkärinä. Anita toimii myös ADHD:n Käypä hoito-suosituksessa puheenjohtajana. Anita Puustjärvellä on lasten psykoterapian erityispätevyys (kognitiivinen terapia) ja hän on erittäin kysytty kouluttaja lastenpsykiatrian alalta.

Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutussuunnittelija Tiina Roikonen, p. 044 710 4240 tai tiina.roikonen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot.

Mikkelin kesäyliopisto yhteistyössä Itä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

Koulutus on osallistujalle maksuton.

02.11.2020 mennessä