Kulttuurikierros Ateneumiin

Kulttuuri ja hyvinvointi

21.11.2019 09:00 - 18:30

Mikkelin kesäyliopiston toinen kulttuurikierros suuntautuu Helsinkiin ja Ateneumiin 21.11.2019.

Kulttuurikierrokseen sisältyy johdantoluento kahteen Ateneumin näyttelyyn ennen näyttelyyn tutustumista.

1. Maailmalta löysin itseni

Ateneumin sivut: ”Helene Schjerfbeckin (1862–1946) näyttely nähdään Lontoon Kuninkaallisessa taideakatemiassa (Royal Academy of Arts) heinäkuusta lokakuuhun 2019. Näyttely on ensimmäinen kattava katsaus taiteilijan tuotantoon Isossa-Britanniassa. Lontoon jälkeen näyttely nähdään Ateneumissa laajempana kokonaisuutena.

2. TAITEILIJOIDEN RUOVESI

Ateneumin sivut: ”Pirkanmaalla sijaitseva Ruovesi ja sen ympäristö on houkutellut taiteilijoita 1820-luvulta alkaen. Kaikkia seudulla toimineita taiteilijoita yhdistää kiinnostus paikan henkeä, sen luontoa, ihmisiä ja kulttuuria kohtaan. Miten tämä on vaikuttanut Ruovedellä työskennelleiden taiteeseen?” Näyttelyssä on teoksia 1850-luvulta 1980-luvulle mm. Werner Holmbergilta, Akseli Gallen-Kallelalta, Hugo Simbergiltä, Ellen Thesleffiltä, Lauri Anttilalta, Elga Sesemannilta, Seppo Näätäseltä ja Louis Sparrelta.

Matka taitetaan molempiin suuntiin linja-autolla yhden pysähdyksen taktiikalla.

klo 9.00–  Lähtö linja-autolla Mikkelin kesäyliopiston edestä (Lönnrotinkatu 5)
Matkalla pysähdytään kahvittelemaan (omakustanteinen)

klo 12.00  Johdantoluento näyttelyihin

klo 12.45  Tutustuminen näyttelyihin 

klo 15.30  Paluumatka linja-autolla Ateneumista Mikkelin kesäyliopistolle
Matkalla pysähdytään kahvittelemaan (omakustanteinen)

n. klo 18.30   Paluu kesäyliopistolle

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää matkaan liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Kulttuurikierros järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on. Kulttuurikierros Helsinkiin toteutetaan, mikäli kulttuurikierrokselle ilmoittautuu 18 osallistujaa.

Hinta: 65 euroa (sisältää matkat, opastukset ja pääsylipun näyttelyyn). Hinta: 55 euroa, mikäli kulttuurikierrokselle osallistujalla on Museokortti (sisältää matkat ja opastukset). Kulttuurikierroksen aikana kahvit ja lounaat ovat omakustanteisia. Kulttuurikierroksen osallistujia ei ole vakuutettu kesäyliopiston puolesta.MAINITSE ILMOITTAUTUMISEN YHTEYDESSÄ JOS SINULLA ON MUSEOKORTTI.

20.11.2019 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 5.11.2019 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko maksun.