Konkurssiprosessi käytännönläheisesti -verkkokoulutus

Markkinointi, talous ja yrittäjyys , Juridiikka , Ilmoittaudu nyt

14.03.2024 12:00 - 16:00

Koulutus pidetään verkkokoulutuksena torstaina 14.3.2024 kello 12.00 - 16.00. 

Verkkokoulutus (Teams)

Tiukat ja epävakaat taloudelliset ajat ovat lisänneet konkurssien määrää. Tilastokeskuksen tilastojen mukaan syyskuu 2023 oli vireille laitettujen konkurssien määrän osalta synkin kahteenkymmeneenviiteen vuoteen. Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan (9.11.2023) konkurssi-ilmoituksia oli jätetty yhteensä jo 1654 kappaletta eri toimialoilla vuoden 2023 aikana.

Tässä verkkokoulutuksessa perehdytään konkurssiprosessin erilaisiin näkökohtiin: omiin saataviin, kirjanpitäjän erityisoikeuksiin, konkurssivalvonnan tärkeyteen, takaisinsaantiin ja velkojan asemaan tilanteessa, jossa yrityssaneeraus on epäonnistunut.

Koulutus on tarkoitettu asianajajille, tilintarkastajille, kirjanpitäjille, pankkien toimihenkilöille, virkamiehille ja yrittäjille, jotka työssään tai yrityksensä toiminnassa toimivat aloilla, joissa kohtaavat konkursseja tai yhteistyötahon, jolloin konkurssi olisi omalle yritykselle kohtalokas tapahtuma.

Verkkokoulutuksessa perehdytään konkurssiprosessin erilaisiin näkökohtiin: omiin saataviin, kirjanpitäjän erityisoikeuksiin, konkurssivalvonnan tärkeyteen, takaisinsaantiin ja velkojan asemaan tilanteessa, jossa yrityssaneeraus on epäonnistunut.

  • Mitä tarkoittaa omalle saatavalle?
  • Kirjanpitäjien erityisoikeudet
  • Konkurssivalvonnan tärkeydestä
  • Epäonnistuneen yrityssaneerauksen vaikutus velkojien asemaan
  • Takaisinsaantiasiat

Asianajaja, osakas Jussi Laakkonen, Asianajotoimisto Fenno Oy.

Jussi Laakkonen on toiminut pesänhoitajana tai velkojan edustajana sadoissa konkurssiprosessissa. Lisäksi hänellä on erittäin laaja kokemus yrityssaneerauksista ja erilaisista vapaaehtoisista terveytysjärjestelyistä. Laakkonen on edustanut eri velkojia useissa maksukyvyttömyysmenettelyihin liittyvissä oikeudenkäynneissä, aina korkeimpaan oikeuteen saakka.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

190 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen pyydettäessä.

28.02.2024 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 28.2.2024 saakka. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai sitä ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).