Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun menetelmänä (15 op)

Sosiaali ja terveys , Kulttuuri ja hyvinvointi

30.01.2021 09:00 - 30.05.2021 16:00

Tapaamiset lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9-16 seuraavasti:
la-su 30.–31.1.2021 (lähiopetus)
la-su 20.–21.2.2021 (verkko-opetus)
la-su 27.–28.3.2021 (lähiopetus)
la-su 24.–25.4.2021 (verkko-opetus)
la-su 29.–30.5.2021 (lähiopetus)

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, Unica, 50100 Mikkeli

Kirjallisuusterapiassa pyritään keskustelun, lukemisen ja kirjoittamisen avulla tukemaan ihmisen kasvua ja kehitystä. Kirjallisuusterapian menetelmät sopivat monenlaiseen asiakas- tai potilastyöhön, jossa työntekijän itsetuntemuksella on merkitystä.

Koulutus on kaikille avoin eikä edellytä aiempia tietoja kirjallisuusterapiasta! Se sopii erityisesti sinulle, joka haluat lisätä voimavarojasi ja itsetuntemustasi luovan kirjoittamisen ja lukemisen avulla. Koulutus toimii myös erinomaisena ammatillisena täydennyskoulutuksena kaikille ohjaus- ja neuvontatyössä toimiville sekä sosiaali-, terveys-, opetus-, kasvatus-, taide- ja kirjastoalan henkilöstölle

Kirjallisuusterapeuttiset menetelmät soveltuvat itsetuntemuksen ja henkilökohtaisen kasvun välineiksi, samoin kuin ammatillisen kasvun menetelmiksi työnohjauksessa.

Kirjallisuusterapia sopii ammatillisesti laajasti mm. mielenterveystyöhön, vanhustenhuoltoon, vankila- ja päihdetyöhön, seurakunnan toimintaan, opetus- ja kasvatustyöhön sekä kirjastojen ja oppilaitosten erilaisissa toimintapiireissä toteutettavaksi.

Kirjallisuusterapiaa käytetään monipuolisesti myös kaikissa ikäryhmissä: mm. lasten ja nuorten kanssa kouluissa ja laitoksissa, aikuisten kasvu- ja tukiryhmissä sekä vanhusten kanssa palvelutaloissa ja hoivakodeissa.

Koulutus tarjoaa perustiedot kirjallisuusterapiasta itsetuntemuksen lisääjänä ja ammatillisen kasvun menetelmänä. Tutustumme mm. luonto-kirjoittamisen terapeuttisuuteen sekä tanssi- ja liiketerapiaan. Koulutus muodostuu viidestä opetusviikonlopusta (la-su) sekä omaa kasvua tukevasta itsenäisestä työskentelystä.

30.–31.1.2021 kello 9-16

  • Johdanto kirjallisuusterapiaan, koulutuksen tavoitteet, rakenne ja suoritustavat.
  • Narratiivisuus kirjallisuusterapiassa.

kouluttajina Karoliina Maanmieli ja Katri Kluukeri

20.–21.2.2021 kello 9–16

  • Omaelämäkerrallinen kirjoittaminen ja päiväkirjatyöskentely.
  • Kirjoittaminen ja lukeminen yhteisöllisenä toimintana.

kouluttajina Karoliina Maanmieli ja Katri Kluukeri

27.–28.3.2021 kello 9-16

  • Kirjallisuusterapia muiden taideterapioiden kentässä.
  • Luontokirjoittaminen.

kouluttajina Karoliina Maanmieli ja Katri Kluukeri

24.–25.4.2021 kello 9–16

  • Sukupuoli, vanhemmuus ja kehollisuus identiteetin rakentajina.
  • Tanssi- ja liiketerapia

kouluttajina Karoliina Maanmieli, Katri Kluukeri ja Annika Sarvela

29.–30.5.2021 kello 9–16

  • Unet ja unelmat kirjallisuusterapiassa.
  • Koulutuksen päätös.

kouluttajina Karoliina Maanmieli ja Katri Kluukeri

Kaikilla lähijaksoilla työmenetelmänä käytetään ns. oman kasvun kirjaa. Tämä 15 opintopisteen laajuinen koulutus on kolmiportaisen kirjallisuusterapia-koulutuksen ensimmäinen osa. Halutessaan opiskelijat voivat hakeutua tämän kokonaisuuden suoritettuaan II-vaiheen koulutukseen. Koulutus on Suomen Kirjallisuusterapiayhdistys ry:n hyväksymä.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

1695 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin, ja osallistumistodistuksen.

17.01.2021 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 17.1.2021 saakka. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin, perimme 50 % koulutusmaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.