Kieliasu kuntoon – kielenhuoltoa työelämän kirjoittajille. VERKKOKOULUTUS

Markkinointi, talous ja yrittäjyys , Kielet ja viestintä

09.12.2021 09:00 - 12:00

torstai 9.12.2021 kello 9.00–12.00 

Verkkokoulutus (teams)

Tule mukaan laittamaan kieliasusi kuntoon!

Puolen päivän tehokkaassa kielenhuollon kertauksessa palautat mieleesi tärkeimmät kielenhuollon normit. Opit tuoreet suositukset, joiden avulla vältät tyypillisimmät kielelliset kömmähdykset.

Koulutus soveltuu kaikille, jotka kirjoittavat työssään.

Koulutuksen jälkeen osaat:

  • palauttaa mieleesi tärkeimmät kielenhuollon normit
  • huomoida tuoreimmat suositukset, joiden avulla vältät tyypillisimmät kielelliset kömmähdykset
  • välittää viestisi lukijalle selkeästi ja sujuvasti
  • huomata paremmin virheet omasta tekstistäsi

Oikeinkirjoitus on tärkeä osa vaikuttavaa ja vastaanottajan huomioivaa tekstiä. Väärinkäsitykset vähenevät, ja teksti on helpompaa lukea, omaksua ja muistaa. Huolitellun tekstin kirjoittajasta välittyy asiakkaille ja yhteistyökumppaneille asiantunteva ja kohtelias kuva.
Koulutuksessa kertaat tärkeimmät kielenhuollon säännöt ja suositukset. Pääset myös tekemään kielenhuollon harjoituksia, joiden avulla vahvistat kielenhuollollista osaamistasi ja saat varmuutta oikeakielisyyteen.    

Keskeiset teemat:

  • yhdyssanat
  • välimerkit, muun muassa pilkkusäännöt
  • isot ja pienet alkukirjaimet
  • lyhenteiden, numeroiden ja merkkien kirjoittaminen
  • omistusmuodot
  • kongruenssi eli subjektin ja predikaatin taivutus

Kirjoituskouluttaja, toimittaja, YTM Kati Vastamäki, Kide Consulting Oy.

Kati Vastamäki on työskennellyt yli 20 vuotta tiedottajana, toimittajana ja viestintäkouluttajana. Avoimella ja keskustelevalla otteellaan hän innostaa ja haastaa ihmisiä viestimään rohkeasti oman persoonansa voimalla ja kirjoittamaan tekstejä, joilla on vaikutusta. Pilkunviilaaja hän on ollut ensimmäisestä luokasta lähtien.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

95 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin sähköisenä ja osallistumistodistuksen.

25.11.2021 mennessä

Ilmoittautumisen voi perua maksutta ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Mikäli perut ilmoittautumisen 25.11.2021 jälkeen tai et osallistu koulutukseen, veloitamme koko osallistumismaksun.