Keramiikan kesäkoulu: Dreijaus 1

24.08.2020 10:00 - 28.08.2020 15:15

24.–28.8.2020, klo 10.00–15.15

Päivittäinen työskentely:

 • työskentelyä 10.00–12.15
 • lounastauko 12.15–13.00
 • työskentelyä kello 13.00–15.15

Keraamikko Paula Ruuttusen työhuone, Kansankatu 13, 50100 Mikkeli.

Kuva: Pihla Liukkonen, Kontrastia

Koulutus on tarkoitettu muotoilun ja keramiikka-artesaanin ammattiin opiskeleville ja keramiikka-alalle aiemmin valmistuneille tai alalla toimiville ammattilaisille, joilta dreijaustaito puuttuu tai taito vaatii harjoitusta. Koulutus soveltuu sekä aloittelijoille että hieman dreijausta hallitsevalle.

Dreijaus on vaativa ja kiehtova saven muotoilutekniikka. Dreijauksen oppiminen vaatii paljon toistoja ja intensiivistä harjoittelua. Koulutuksessa opetellaan dreijauksen ja viimeistelyn perustekniikat. Koulutuksessa opit dreijauksen perusteet.

Opiskelija asettaa itselleen henkilökohtaiset tavoitteet ennen koulutuksen alkua. Opetuksen aikana saat paljon henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa sekä palautetta.

Tavoitteena on, että perehdyt dreijaamisen historiaan, peruskäsitteisiin ja välineisiin sekä harjoittelet perustekniikoita: saven vaivaaminen dreijattavaksi, saven keskittäminen dreijalle, saven avaaminen, seinämän nostaminen ja muodon antaminen.

Koulutuksen aikana dreijataan yksinkertaisia sylinterejä ja kulhomuotoja pienehköillä savimäärillä tavoitteena samankaltaisten esineiden sarja. Viimeistellään esineitä sorvaamalla ja harjoitellaan myös kahvan vetoa ja kahvan kiinnitystä esineeseen.

 • Dreijauksen historia ja peruskäsitteet
 • Dreijauksen välineet ja perustekniikat
  • saven vaivaaminen dreijattavaksi
  • saven avaaminen
  • seinämän nostaminen
  • muodon antaminen
 • Dreijauksen viimeistelytekniikat
 • Kahvan veto ja kahvan kiinnitys
 • Runsaasti dreijauksen harjoittelua

Itsenäisen etätehtävän suorittaminen ja läsnäolo lähiopetuksessa. Koulutukseen sisältyy ennakkotehtävä (6 tuntia), jossa perehdytään dreijaamisen historiaan, peruskäsitteisiin, tekniikoihin, materiaaleihin ja välineisiin sekä asetetaan omat tavoitteet kurssille. Opiskelija tekee  3-5 minuutin mittaisen videon tai kirjallisen yhteenvedon omista odotuksistaan ja tavoitteistaan.

Koulutuksesta saa todistuksen, jonka avulla opiskelija voi hakea omasta oppilaitoksestaan hyväksilukua tai osaamisen tunnistamista ja tunnustamista.

Keraamikko/muotoilija (YAMK) Paula Ruuttunen.

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Koulutukseen otetaan max. 8 henkilöä.

520 € sisältää opetuksen lisäksi käytettävän saven ja töiden polttomaksun ja todistuksen.

09.08.2020 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 9.8.2020 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % koulutusmaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko koulutusmaksun.