Itsensä johtaminen ja ajankäytön suunnittelu asiantuntijatyössä -verkkokoulutus

Ympäristö, yhteiskunta ja psykologia , Markkinointi, talous ja yrittäjyys , Kulttuuri ja hyvinvointi , Ilmoittaudu nyt

17.10.2023 12:00 - 16:00

tiistai 17.10.2023, klo 12.00–16.00

Verkkokoulutus (Teams)

Tässä koulutuksessa keskitytään itsensä johtamiseen, keinoihin hallita omaa ajankäyttöä, omasta työhyvinvoinnista huolehtimiseen, omien voimavarojen ja vahvuuksien tunnistamiseen ja hyödyntämiseen asiantuntijatyössä. 

Yksityisellä, julkisella tai kolmannella sektorilla eri alojen asiantuntijatehtävissä työskentelevät ja omasta työhyvinvoinnista kiinnostuneet. Koulutus soveltuu erinomaisesti myös etätyötätekeville.

Asiantuntijatyö näyttäytyi jo ennen etätyöaikaa ennakoimattomana ja vaikeasti aikataulutettavana (THL 2016). Asiantuntijatyössä työtehtävät jakautuvat epätasaisesti ja ruuhkautuvat helposti. Etätöiden myötä työpäivän pituus on saattanut  venyä, ja etätyöntekijän palautumisaika työstä saattaa jäädä helposti liian vähäiseksi. Itsensä johtaminen asiantuntija- ja etätyössä edellyttää vastuun ottamista itsestä, työn sujuvuudesta ja omasta palautumisesta.

Koulutus sisältää tiedolliset alustukset

 • Itsensä johtamista - itsensä johtaminen on asiantuntijan ydintaitoja.
 • Etätyö on itsensä johtamista - riskinä on, että työnimu vie mennessään.
 • Omien voimavarojen ja vahvuuksien tunnistaminen
 • Mihin meillä on kiire? - ajankäytön suunnittelu ja kiireen hallinta asiantuntijatyössä
 • Kiireen merkitys päätöksenteossa
 • Riittämättömyyden tunne, omat rajat ja jämäkkyys,
 • Hyvä johtaja huolehtii johdettavastaan – miten johtaja voi huolehtia työntekijöistä etätyössä?

Koulutuksessa teet havainnollistavia harjoituksia omien vahvuuksien tunnistamiseksi ja oman ajankäytön suunnittelemiseksi sekä pohdit mm. omien arvojen toteutumista arjessasi. Harjoitusten tavoitteena on tehdä omaa itsensä johtamistyötä näkyväksi ja edesauttaa vastaisuudessa tekemään itselleen hyödyllisiä ja omaa jaksamista tukevia valintoja ja rajauksia.

Koulutuksen jälkeen osaat valita sinulle soveltuvia tapoja hallita työkuormaasi ja taltuttaa kiireen tuntua.

Koulutuksen jälkeen osaat:

 • johtaa itseäsi ja omaa työtäsi paremmin
 • huolehtia omasta työkunnosta ja -hyvinvoinnista myös etätyötä tehdessäsi
 • tunnistaa omia vahvuuksiasi
 • rajata työtäsi ja olla jämäkämpi omia voimavaroja kunnioittaen
 • tapoja hallita omaa ajankäyttöäsi
 • keinoja irrottautua työnmaailmasta.

Työyhteisösovittelun erityisosaaja, työnohjaaja STOry, KM, AmO Tuula Kämäräinen, Human Datum

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

110 € sisältää opetuksen ja sähköisen koulutusmateriaalin.

04.10.2023 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 4.10.2023 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).