Formatiivinen arviointi – teoriassa ja käytännössä

31.10.2019 10:00 - 15:30

torstai 31.10.2019 klo 10.00–15.30

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

 Tässä Pekka Peuran koulutuksessa saat konkreettisia työkaluja oman arviointityösi tueksi! Koulutuspäivän aikana käsitellään mm. seuraavia kysymyksiä:

  • Mikä on formatiivisen arvioinnin merkitys oppimisprosessissa?
    • Miten ohjaan oppilaiden oppimisprosessia formatiivisen arvioinnin avulla?
  • Miten kehitän arvioinnin kehittämisen kautta myös omaa opettajuuttani

Koulutus soveltuu ammatillisen toisen asteen, lukion, yläkoulun ja alakoulun opettajille. Koulutuksessa käsiteltäviä arvioinnin työkaluja ja teoriaa voi soveltaa kaikilla kouluasteilla.

Arvioinnin kehittäminen luo pohjan koko opettajuuden kehittymiselle. Arviointikäytänteitä kehittämällä pystytään myös muuttamaan oppilaiden toimintaa ja käyttäytymistä opettajan toivomaan suuntaan. Uuden OPS:n korostama formatiivinen arviointi on erinomainen opettajan työkalu molemmissa tapauksissa. Koulutuksen tavoitteena on antaa opettajalle selkeä ymmärrys siitä,  mikä on formatiivisen arvioinnin merkitys oppimisprosessissa. Lisäksi tavoitteena on antaa opettajalle konkreettisia työkaluja oman arviointityön tueksi.

  • Lähikehityksen vyöhyke ja motivaatio
  • Käänteinen oppiminen ja yksilöllinen oppiminen
  • Formatiivinen arviointi keskeisenä osana oppimisprosessissa
  • Konkreettisia sekä paperisia että digitaalisia arviointityökaluja formatiiviseen arviointiin

FM Pekka Peura Martinlaakson lukion fysiikan ja matematiikan lehtori. Pekka Peura on innovatiivinen opetuskulttuurin kehittäjä ja hänet on palkittu ansiokkaasta kehitystyöstään mm. Mensa-palkinnolla 2013, Vuoden LUMA-toimija -palkinnolla 2014 ja Campus Awards -palkinnolla 2015.

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

185 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin ja päiväkahvin.

17.10.2019 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 17.10.2019 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % koulutusmaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko koulutusmaksun.