Opi, oivalla ja onnistu – matikkapelit alakoulun opetuksessa

29.08.2019 09:00 - 15:00

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

Nyt tutustutaan erilaisiin matikkapeleihin, joilla matikan tunteihin tulee toiminnallisuutta ja onnistumisen iloa! Päivä antaa uusimmat ja tuoreimmat peli-ideat – tule mukaan oivaltamaan ja innostumaan!

Koulutus sopii kaikille esiopetuksen ja alakoulun luokanopettajille ja matematiikkaa opettaville opettajille sekä matematiikan tunneilla mukana oleville avustajille/ohjaajille.  Myös yläkoulun erityisopettajat ovat tervetulleita koulutukseen.

Toiminnallisuus ja erilaiset matikkapelit ovat monelle oppilaalle uusi tapa oppia, oivaltaa ja onnistua matematiikan tunneilla ja kotitehtävissä.

Tässä koulutuspäivässä pääset itse kokeilemaan ja testaamaan tuoreimpia matikkapelejä! Saat samalla runsaasti ideoita peleihin ja pelaamiseen osana matematiikan opetusta. Koulutuksessa tutustut sekä yksin, parin kanssa että porukassa pelattaviin peleihin.

Koulutuspäivän aikana käydään läpi erilaisten pelien käyttöä mm. seuraavilla matematiikan osa-alueilla:

  • havainnointi ja hahmottaminen
  • looginen päättely
  • peli-/laskemisstrategiat
  • matematiikan keskeiset sisältöalueet
  • matematiikan taitojen arviointi

Erityisluokan opettaja, matematiikkaterapeutti, matematiikkakouluttaja Leena Kokko.
Leena Kokko on suosittu kouluttaja, jolla on vahva osaaminen matematiikan eri osa-alueilta, erityisesti toiminnallisesta matematiikasta ja matematiikan pelillistämisestä. Leenan opetuksen tavoitteena on lisätä matematiikan ymmärrystä sekä kasvattaa matemaattista itsetuntoa ja osaamista!

Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutussuunnittelija Tiina Roikonen, puh. 044 710 4240 tai tiina.roikonen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

170 € (sis. kahvin ja materiaalit)

19.08.2019 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 19.8.2019 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % kurssimaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko kurssimaksun.