Saavutettavien dokumenttien kirjoittaminen. VERKKOKOULUTUS

Markkinointi, talous ja yrittäjyys , Juridiikka , Ilmoittaudu nyt , Kielet ja viestintä

02.04.2020 12:00 - 16:00

Torstai 2.4.2020 kello 12.00-16.00.

Verkkokoulutus

HUOM! Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena!

Tässä koulutuksessa opit kuinka saavutettavia dokumentteja kirjoitetaan ja luodaan. Koulutuksessa opit miten Office 365-asiakirjat ja pdf-dokumentit tehdään saavutettaviksi. Opit myös, miten muokataan aiemmin tehdyt dokumentit saavutettaviksi.

Koulutus on tarkoitettu valtion, kuntien, kuntayhtymien ja julkista rahoitusta saavien kolmannen sektorin organisaatioiden henkilöstölle, joka tuottaa ja kirjoittaa tekstejä ja dokumentteja verkkosivuille ja julkisiin tietojärjestelmiin.

Saavutettavuuden edistäminen on olennainen osa julkisen hallinnon palveluiden digitalisointia. Saavutettavuusvaatimusten soveltaminen käynnistyi portaittain 23.9.2019. Kaikkien julkisten organisaatioiden tai julkista rahoitusta saavien kolmannen sektorin toimijoiden verkkopalveluiden, mobiilisovellusten ja verkkodokumenttien tulee olla saavutettavia kaikille.

Saavutettavuusvaatimuksia sovelletaan hieman eri tavoin, riippuen onko kyseessä verkkosivusto vai mobiilisovellus. Saavutettavuusdirektiivin tavoite on varmistaa kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet saavuttaa ja käyttää digitaalisia palveluita sekä hyödyntää ja löytää etsimänsä tiedot.

Tässä koulutuksessa muodostat käsityksen mitä lainsäädäntö sanoo saavutettavista dokumenteista ja opit tekemään Office 365- asiakirjoista (word ja power point) saavutettavia. Opit myös tarkistamaan saavutettavuuden aiemmin julkaistuista pdf-tiedostoista ja korjaamaan ne saavutettaviksi.

Lyhyt johdanto saavutettavuuteen: Mitä laki sanoo digitaalisten palveluiden tarjoamisesta (306/2019)?

Office 356-asiakirjojen saavutettavuus käytännössä

Saavutettavuuden yleiset periaatteet
• tyylien käyttö
• selkeä ja ymmärrettävä rakenne ja sisältö
• vaihtoehtoiset tekstit kuville
• saavutettavat taulukot

Wordin ja Power pointin erityispiirteitä ja esimerkkejä tyypillisistä saavutettavuusvirheistä

Pdf-tiedostot
• Office 365-tiedostojen tallentaminen pdf:ksi
• Aiemmin julkaistujen pdf-tiedostojen saavuttavuuden tarkistaminen ja korjaaminen saavutettaviksi
• Milloin pdf-tiedostoja ei kannata käyttää

Käytännön harjoituksia omalla tietokoneella
• word- ja power point -harjoitustehtävien kautta saavutettavien dokumenttien taitajaksi
 

KTM, Elina Jokisuu, Avaava Digital Oy.

Elina Jokisuu on käytettävyys- ja esteettömyys asiantuntija sekä kansainvälisesti sertifioitu saavutettavuusasiantuntija, joka parhaillaan viimeistelee väitöskirjaansa kognitiivisesta esteettömyydestä Cambridgen yliopiston stipendiaattina.

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

HUOM! Ota koulutukseen mukaan oma tietokone.

130 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen.

01.04.2020 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 18.3.2020 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % koulutusmaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko koulutusmaksun.