Mikkelin kesäyliopiston syksyn Kulttuurikierros suuntautuu Helsinkiin Ateneumiin ja Sinebrychoffin taidemuseoon 2.11.2023. Kuvat: museot.fi ja Shutterstock


Kulttuurikierrokseen sisältyy yhteensä kolme näyttelyä, joista kahteen sisältyy opastus.  

1. VÄRIÄ & VALOA – IMPRESSIONISMIN PERINTÖ
Näyttely esittelee impressionistista ja uusimpressionistista taidetta ajanjaksolta 1860–1916. Se rinnastaa kansainvälisen taiteen huippunimet suomalaisen väritaiteen lyhyeen, mutta intensiiviseen kukoistuskauteen vuosina 1906–1916. Suomalaisessa taiteessa vaihe johti myös uusiin aihepiireihin, kun työnteko ja erämaaluonto saivat tehdä tilaa keskiluokkaisen elämän mukavuuksille, puistoille, auringonotolle ja alastomuudelle.

Näyttelyn kansainvälisten taiteilijoiden joukossa ovat Claude Monet, August Renoir, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Alfred William Finch, Paul Signac ja Theo van Rysselberghe. Kotimaisista taiteilijoista esillä ovat muun muassa Alvar Cawén, Antti Favén, Magnus Enckell, Pekka Halonen, Ellen Thesleff, Verner Thóme, Yrjö Ollila, Tyko Sallinen ja Wilho Sjöström. (Lähde: https://ateneum.fi/nayttelyt/varia-ja-valoa/)

2. Peder Balke – Arktisen lumo
Sinebrychoffin taidemuseon Arktinen lumo -näyttelyssä on norjalaisen taidemaalari Peder Baleken teoksia. Balke (1804–1887) kuuluu romanttisen maalaustaiteen kiehtovimpiin edustajiin Pohjois-Euroopassa. Hän teki vuonna 1832 matkan Norjan pohjoisimmille seuduille ja se tuli innoittamaan taiteilijaa koko hänen loppuelämänsä ajan. Balke työsti näkyjä arktisesta maisemasta – vuorista, yöttömistä öistä ja revontulista. Maalaukset loihtivat esiin maailman, jota harva tuntee vielä nykyäänkään ja jota ilmastonmuutos uhkaa. (Lähde: https://sinebrychoffintaidemuseo.fi/nayttelyt/peder-balke/)

3. Sinebrychoffin kotimuseo
Sinebrychoffin taidemuseon ytimen muodostaa Paul ja Fanny Sinebrychoffin ainutlaatuinen kotimiljöö, joka on pysyvästi esillä museon toisessa kerroksessa. (Lähde: https://sinebrychoffintaidemuseo.fi/nayttelyt/kotimuseo/)

KULTTUURIKIERROKSEN OHJELMA 2.11.2023

klo 8.00 Lähtö linja-autolla Mikkelin kesäyliopiston edestä (Raatihuoneenkatu 12)
Matkalla pysähdytään nauttimaan kahvit (omakustanteinen)
klo 11.15  Opastus Peder Balke – Arktisen lumovierailu (Sinebrychoffin taidemuseo)
klo 13.15  Omakustanteinen lounas Ateneum Bistrossa
klo 14.30  Näyttelyesittely (intro) Väriä ja valoa – impressionismin perintö (Ateneum)
klo 15.00  Näyttelyyn tutustuminen
klo 16.30  Paluumatka linja-autolla takaisin Mikkelin kesäyliopistolle

Matkalla pysähdytään tarvittaessa kahvittelemaan (omakustanteinen)
 

Hinta

115 € (sisältää matkat, opastukset ja pääsyliput näyttelyihin)
90 €, mikäli kulttuurikierrokselle osallistujalla on Museokortti (sisältää matkat ja opastukset). 
Kulttuurikierroksen aikana kahvit ja lounaat ovat omakustanteisia. Kulttuurikierroksen osallistujia ei ole vakuutettu kesäyliopiston puolesta.
 

Ilmoittautuminen 22.10.2023 mennessä ilmoittautumislomakkeella. 

Kulttuurikierros toteutetaan, mikäli kulttuurikierrokselle ilmoittautuu 15 osallistujaa.
Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 22.10.2023 jälkeen, perimme koko koulutusmaksun.