Nepsyn perusteet kasvattajille -verkkokoulutus

04.10.2022 12:00 - 17.10.2022 16:00

Tiistai 4.10.2022, klo 12.00-16.00 ja maanantai 17.10.2022, klo 12.00-16.00 (Teams)

Huom! Mahdollisuus osallistua molempiin tai vain jompaan kumpaan päivään!


HUOM! Kirjoita lomakkeen lisätietoja kohtaan tieto mikäli osallistut vain toiseen koulutuspäivään ja mainitse kumpaan! Mikäli tietoa ei kirjata lisätietoja kohtaan ilmoittautuminen kirjataan automaattisesti molempiin koulutuspäiviin.

Verkkokoulutus (teams)

Kasvattajille voimaannuttavaa etäkoulutusta lasten ja nuorten neuropsykiatrisista oireyhtymistä ja niiden tukemisesta – kaksipäiväinen koulutus Teamsissa.

Koulutus sopii kaikille kasvattajille, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstölle, lastensuojelun työntekijöille, lasten ja nuorten tuki- ja ohjauspalveluissa työskenteleville sekä kaikille neuropsykiatrisista pulmista ja niiden tukemisesta kiinnostuneille. 

Aiheet koulutuspäivittäin:

  1. päivä: ADHD-piirteet ja niiden tukeminen, ratkaisukeskeisyys ja toiminnanohjaus
  2. päivä: Autismikirjon piirteet ja tukeminen, aistipulmat, materiaalivinkit

Kahden iltapäivän koulutuksessa:

  • Saat perustietoa neuropsykiatrisista oireyhtymistä (ADHD:n eri muodot ja autismikirjo, mm. Asperger sekä tavallisimmat liitännäisoireet) ja niiden vaikutuksista lapsen ja nuoren arkeen. Samalla saat käytännön esimerkkejä siitä, miten nepsy-piirteet näkyvät lasten ja nuorten toiminnassa eri elämän alueilla.
  • Opit nepsy-lapsen ja -nuoren ohjaamiseen ja tukemiseen menetelmiä ja työtapoja sekä saat sovellus- ja materiaalivinkkejä.
  • Tutustut toiminnanohjauksen osa-alueisiin ja siihen, miten toiminnanohjauksen pulmat näkyvät käyttäytymisessä. Saat käytännön vinkkejä toiminnanohjauksen tukemiseen.
  • Perehdyt nepsy-lasten ja -nuorten kanssa tehokkaaksi todettuun positiiviseen ja ratkaisukeskeiseen ajattelutapaan.
  • Perehdyt nepsy-lasten ja -nuorten perheiden tilanteisiin sekä samalla pohdit kasvattajan roolia perheen yhteistyötahona.

KM, erityisopettaja, luokanopettaja, opinto-ohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja, NLP-Practitioner Mari Lapinkoski.

 

Mari Lapinkosken sydän sykkii erilaisten oppijoiden tukemiselle – erityisesti neurokirjon oppijat ja heidän tukemisensa ovat lähellä Marin sydäntä! Tällä hetkellä Mari opettaa virkatyönään ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa (VALMA) peruskoulun suorittaneita ja vastaa erityisopetuksesta (ERVA) valmentavan koulutuksen osalta. Lisäksi Mari on ahkera täydennyskouluttaja; sivutoimisesti hän kouluttaa opettajia ja kasvattajia neurokirjon oppijoiden pulmista avaten ratkaisukeskeisiä tukitoimia nepsy-lapsen ja -nuoren arkeen. Marin mottona toimii seuraava: Elämä on jatkuvaa pitkää oppimispolkua, joka tekee elämästä mielenkiintoisemman elää. Jos oppiminen loppuu, loppuu myös kehitys!

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

HUOM! Kirjoita lomakkeen lisätietoja kohtaan tieto mikäli osallistut vain toiseen koulutuspäivään ja mainitse kumpaan! Mikäli tietoa ei kirjata lisätietoja kohtaan ilmoittautuminen kirjataan automaattisesti molempiin koulutuspäiviin.

110 € / yksittäinen koulutuspäivä. 215 € / sis. molemmat koulutuspäivät

27.09.2022 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli perut ilmoittautumisen 22.9.2022 jälkeen tai et osallistu koulutukseen, veloitamme koko osallistumismaksun.