Kuntatalous ja seurattavat tunnusluvut

Juridiikka

19.08.2021 17:00 - 20:15

Verkossa

Mikä kunnan taloutta säätelee? Mistä kunnan rahat tulevat? Miten kunnan talous toimii? Kuntatalouden seuranta ja tulevan ajanjakson suunnittelu ovat olennainen osa luottamushenkilön toimintaa koko vuoden ajan. Viranhaltijaorganisaatio tuottaa kirjallista ja suullista informaatiota runsaasti ja luottamushenkilö perustaa omaa päätöksentekoaan muun muassa tähän tuotettuun tietoon.

Huom: Koulutus on maksuton HALLI – Kunnallisen luottamushenkilön tietopankin käyttäjille. Katso lisätiedot!

Koulutus on tarkoitettu sekä uusille että kokeneemmille luottamushenkilöille. Uusille koulutus perehdyttää kunnan toimintaan ja kokeneemmat luottamushenkilöt syventävät osaamistaan ja varmistuvat ajantasaisimmista muutoksista.

Tässä koulutuksessa perehdymme kuntatalouden vuosikelloon, talousarvioon, tilinpäätökseen, keskeisimpiin tunnuslukuihin ja mistä ne kertovat.

  •  Kunnan talous kokonaisuutena
  • Kuntatalouden vuosikello, toimielimet ja niiden tehtävät
  • Talousarvion rakenne, käsittely ja ohjaavuus
  • Tavoitteet
  • Tilinpäätös, keskeisimmät tunnusluvut
  • Mihin kiinnitän huomiota?

Kouluttajana toimii Hanna Hurmola-Remmi. Hanna toimii hallinto- ja kehitysjohtajana Heinolan kaupungissa. Hänellä on vuosien kokemus talousjohtajan ja konsernipalveluiden toimialajohtajan tehtävistä, Hollolan kunnassa, jossa hänen tehtävänään oli vastata kuntakonsernin talous- ja rahatoimen toteutuksesta ja kokonaiskoordinaatiosta; hallinnasta, ohjauksesta, tuesta ja seurannasta. Ennen talousjohdon tehtäviä Hanna toimi yli 10 vuoden ajan tilintarkastustehtävissä. Hanna on myös kokenut talousasioiden kouluttaja.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Webinaarin tuottaa Hallintoakatemia ja SnellmanEDU. Mikkelin kesäyliopisto on mukana yhteistyössä.

         

80 €

11.08.2021 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 11.8.2021 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan perimme koko koulutusmaksun.