Konkurssiprosessi. VERKKOKOULUTUS

Markkinointi, talous ja yrittäjyys , Juridiikka

11.02.2021 12:00 - 16:00

Torstai 11.2.2021 kello 12.00–16.00

Verkkokoulutus.

Väliaikaisen konkurssilainsäädännön muutoksen voimassaolo päättyy 30.1.2021.

Mitä on hyvä tietää konkurssiprosessista?

  • Miten epäonnistunut yrityssaneeraus vaikuttaa velkojan asemaan?
  • Mitkä ovat kirjanpitäjän erityisoikeudet konkurssin hoidossa?

Koulutus on tarkoitettu asianajajille, tilintarkastajille, kirjanpitäjille, pankkien toimihenkilöille, virkamiehille ja yrittäjille, jotka työssään tai yrityksensä toiminnassa toimivat aloilla, joissa kohtaavat konkursseja tai yhteistyötahon, jolloin konkurssi olisi omalle yritykselle kohtalokas tapahtuma.

Konkurssilain väliaikainen muutoksen voimassaolo päättyy 30.1.2021. Väliaikaisen lainsäädännön muutoksen tarkoitus on estää koronavirustilanteen vuoksi maksuvaikeuksiin joutuneen yrityksen asettaminen konkurssiin konkurssiuhkaisen maksukehotuksen noudattamatta jättämisen perusteella.  

Tässä verkkokoulutuksessa perehdytään konkurssiprosessin
erilaisiin näkökohtiin: omiin saataviin, kirjanpitäjän erityisoikeuksiin,
konkurssivalvonnan tärkeyteen, takaisinsaantiin ja velkojan asemaan tilanteessa, jossa yrityssaneeraus on epäonnistunut.

  • Mitä tarkoittaa omalle saatavalle?
  • Kirjanpitäjien erityisoikeudet
  • Konkurssivalvonnan tärkeydestä
  • Epäonnistuneen yrityssaneerauksen vaikutus velkojien asemaan
  • Takaisinsaantiasiat

Asianajaja, toimitusjohtaja Jussi Laakkonen, Asianajotoimisto Fenno Oy.

Jussi Laakkonen on toiminut pesänhoitajana tai velkojan edustajana sadoissa konkurssiprosessissa. Lisäksi hänellä on erittäin laaja kokemus yrityssaneerauksista ja erilaisista vapaaehtoisista terveytysjärjestelyistä. Laakkonen on edustanut eri velkojia useissa maksukyvyttömyysmenettelyihin liittyvissä oikeudenkäynneissä, aina korkeimpaan oikeuteen saakka.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

175 € sisältää opetuksen ja koulutusmateriaalin.

10.02.2021 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli perut ilmoittautumisen 31.1.2021 jälkeen tai et osallistu koulutukseen, veloitamme koko osallistumismaksun.