Kokousmenettelyt kunnassa

Juridiikka

01.09.2021 18:00 - 20:00

Verkossa

Koulutuksessa perehdytään siihen, miten hallintoa ohjaava lainsäädäntö ja toisaalta kunnan oma hallintosääntö ohjaavat kokousmenettelyitä kunnan eri toimielimissä. Esimerkkien avulla tarkastellaan erilaisia kokoustilanteita ja miten niissä kuuluu menetellä, jotta päätöksenteko tapahtuu oikein ja kestävällä tavalla. Fyysisissä, sähköisissä ja hybridikokouksissa on myös omat huomioitavat erityispiirteensä, joita käsittelemme eri kokoustilanteiden yhteydessä.

Huom: Koulutus on maksuton HALLI – Kunnallisen luottamushenkilön tietopankin käyttäjille. Katso lisätiedot!

Koulutus on tarkoitettu sekä uusille että kokeneemmille luottamushenkilöille. Uusille koulutus perehdyttää kunnan toimintaan ja kokeneemmat luottamushenkilöt syventävät osaamistaan ja varmistuvat ajantasaisimmista muutoksista.

Kunnan kokoukset – mikä perustuu lakiin ja mikä hallintosääntöön?

  • Kokousten ja kokouskeskustelujen julkisuus
  • Erilaisia kokoustilanteita: esittely, erilaiset puheenvuorot, läsnäolo, poistuminen, pöydälle jättö, asian palauttaminen, eriävä mielipideesteellisyys, äänestys ja vaali
  • Kokouksen osallistujien roolit: esittelijä, pöytäkirjanpitäjä, puheenjohtaja ja toimielimen jäsen
  • Hyvät kokousmenettelyt kokouksessa, sähköisessä kokouksessa ja hybridikokouksessa

Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta.

Tuuli Tarukannel on katsonut kuntien toimielimiä eri rooleista: toimielinten sihteerinä, valmistelijana, jäsenenä sekä puheenjohtajana. Kouluttajat puhuvat koulutuksessa toimielinten arjen näkökulmasta.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Webinaarin tuottaa Hallintoakatemia ja SnellmanEDU. Mikkelin kesäyliopisto on mukana yhteistyössä.

       

80 €

24.08.2021 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 24.8.2021 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan perimme koko koulutusmaksun.