Hammashoidon ajankohtaispäivä – mihin kiinnitän huomiota lääkkeiden yhteisvaikutuksissa? VERKKOKOULUTUS

Sosiaali ja terveys , Ilmoittaudu nyt

27.03.2020 12:00 - 16:00

Perjantai 27.3.2020, klo 12.00–16.00.

Verkkokoulutus

Koulutus järjestetään verkkokoulutuksena Adobe Connect -verkkokokoushuoneessa.
Vielä ehdit ilmoittautua mukaan! Ilmoittautumiset 27.3. klo 10.00 mennessä!

Tarvitset vain internet-yhteydellä varustetun tietokoneen ja kaiuttimet/kuulokkeet. Vuorovaikutus (kysymykset/kommentit) onnistuu chat-toiminnon avulla, et siis tarvitse itse mikrofonia/web-kameraa. Voit osallistua myös mobiililaitteella, lataa tällöin sovelluskaupasta maksuton Adobe Connect -sovellus. Järjestämme myös testausmahdollisuuden ilmoittautumisen päätyttyä. Koulutus myös tallennetaan ja on osallistujien katsottavissa kahden viikon ajan koulutuspäivästä.

Koulutus on tarkoitettu hammashoidon henkilöstölle, kuten hammaslääkäreille, hammasteknikoille, suuhygienisteille ja hammashoitajille.

Asiakkaiden monilääkitys on yleistä Suomessa. Lääkemäärän lisääntyessä myös yhteisvaikutusten esiintyvyys kasvaa. Lääkeinteraktioiden on todettu olevan merkittävä terveydenhuollon kustannusten lisääjä, potilaiden toimintakyvyn heikentäjä sekä sairastavuuden ja kuolleisuuden lisääjä.

Koulutuksen tavoitteena on tarjota käytännönläheisesti kattava kokonaiskäsitys yhteisvaikutuksista ja niiden merkityksestä suomalaiselle terveydenhuollolle sekä yksittäiselle potilaalle.

Koulutuksessa perehdytään yhteisvaikutusten näkökulmasta erityisesti hammashoidossa käytettäviin ja hammaslääkärien määräämiin lääkkeisiin. Lisäksi tarkastelemme yhteisvaikutuksien selvittämiseen kehiteltyjä tietolähteitä. Koulutus ei edellytä aikaisempaa perehtymistä aiheeseen.

12.00–13.00 Yhteisvaikutusten esiintyvyys, riskipotilaat ja riskilääkkeet

Asiakkaan kotilääkityksen selvittäminen

13.00-13.45 Hammashuollon yleisimmät riskilääkkeet
• Tulehduskipulääkkeet
• Verenvuotoriskiä lisäävät valmisteet
• Opioidit
• Rauhoittavat lääkkeet
• Mikrobi- ja sienilääkkeet
• Karbamatsepiini
• Greippivalmisteet

13.45–14.15 Tauko

14.15–16.00 Hammashuollon yleisimmät riskilääkkeet jatkuu…
Yleisimmät luotettavat tietolähteet

Sairaala-apteekkari, farmasian tohtori, LHKA-erityispätevyys Jouni Ahonen, Lääkekoulutus ja konsultaatio Jouni Ahonen Oy ja KYS.

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena. Koulutuksesta tulee myös tallenne, joka on katsottavissa kaksi viikkoa.
Osallistumismaksu on henkilökohtainen. Julkinen esitys/tallentaminen on kielletty.

145 € sisältää opetuksen, opetusmateriaalin ja osallistumistodistuksen.

27.03.2020 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 12.3.2020 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % koulutusmaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko koulutusmaksun.