Asunto- ja kiinteistökaupan virhevastuu kosteus- ja homeongelmissa. VERKKOKOULUTUS

Markkinointi, talous ja yrittäjyys , Juridiikka , Ilmoittaudu nyt

24.03.2020 10:00 - 16:00

HUOM! Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena, vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Asunto- ja kiinteistökauppa on yksilön näkökulmasta yksi taloudellisesti merkittävimmistä oikeustoimista, oli kyse sitten ostajasta tai myyjästä. Jos asunto- ja kiinteistökaupan jälkeen rakennuksessa ilmenee virhe, kenen on vastuu?

Tässä koulutuksessa käydään läpi maankaaren ja asuntokauppalain ja vallitsevan oikeuskäytännön kautta virhesääntelyt ja -vastuut.

Koulutus on tarkoitettu lakimiehille, asianajajille ja kiinteistövälittäjille sekä rakennusten kuntotarkastajille, jotka tekevät asuntojen ja kiinteistöjen kuntotarkastuksia ja kosteusmittauksia.  

Erilaiset kosteus- ja homeongelmat ovat lisääntyneet ja niiden aiheuttamat terveyshaitat ovat yleistyneet. Kosteus- ja homeongelmia esiintyy monissa erilaisissa rakennuksissa. Asunto- ja kiinteistökaupan yhteydessä asiantuntevasti tehty kuntotarkastuskaan ei aina ole tae terveestä rakennuksesta. Asunto- ja kiinteistökaupan virhevastuuta sääntelee maankaari ja asuntokauppalaki.

Koulutuksen tavoitteena on perehtyä maankaaren ja asuntokauppalain virhesääntelyyn eli siihen, mitä ostajan ja myyjän välisessä oikeussuhteessa pidetään virheenä ja mitä se edellyttää, että ostaja voi vedota virheeseen ja vaatia esimerkiksi hinnanalennusta tai kaupanpurkua.

  • Maankaaren ja asuntokauppalain virhesääntely
  • Virheeseen vetoaminen
  • Kaupanpurku ja hinnanalennus
    • Mitkä seikat otetaan huomioon kaupanpurussa tai hinnanalennuksessa?
  • Todistelu ja todistustaakka, näytön hankkiminen
  • Asunto- ja kiinteistökaupan virhevastuun oikeuskäytäntöä

Asianajaja, varatuomari, OTL Petri Keskitalo, Properta Asianajotoimisto Oy.

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

295 € sisältää opetuksen lisäksi monistemateriaalin ja iltapäiväkahvin.

23.03.2020 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 11.3.2020 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % koulutusmaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko koulutusmaksun.