Tapahtumat
 

Mikkelin kesäyliopisto vapaan sivistystyön oppilaitoksena toteuttaa lakisääteistä tehtäväänsä monipuolisen avoimen yliopisto-opetuksen tarjoajana ja korkeakoulutasoisen ammatillisen täydennyskoulutuksen toteuttajana. Mutta koska kesäyliopiston katto on korkealla ja seinät kaukana, ohjelmassa on paljon muutakin. Edellisten lisäksi kesäyliopistolla on mieluisa tehtävä tarjota mielenkiintoisia ja innostavia tapahtumia, seminaareja ja asiantuntijaluentoja yleisöä kiinnostavista aiheista. 

Yksi innostavimmista  kesäyliopiston tilaisuuksista on tammikuussa 2003 käynnistetty tiedeseminaarien sarja, Mikkelin Akatemia. Mikkelin Akatemia on menestystarina, joka sai alkunsa eräänlaisesta turhaumasta -  kun ei ole omaa yliopistoa. Ryhdyttiin pohtimaan mistä oli jääty paitsi ja syntyi  Mikkelin Akatemia. Akatemia on ajatusten seminaari, jossa eri alojen asiantuntijoiden puheenvuorot virittävät kuulijoiden ajattelua. Alustajat ovat tiede- ja taidemaailman edustajia - keskustelun avaajia. Tieteen ja filosofian kysymyksiä on pohdittu jo kuudentoista Akatemian verran ja Akatemiasta onkin  tullut alkuvuoden odotettu tapahtuma, jonka voima kantaa pitkälle kevääseen!

Mikkelin Akatemia synnytti Lasten Akatemian. Lapsille suunnattu, innostava ja hauska Lasten Akatemia  toteuttiin ensimmäisen kerran kesällä 2013. Lasten tiedeleirillä 9-13 vuotiaat lapset pääsevät tekemään luontoon ja tieteeseen liittyvää tutkimusta ja taidetta. Lasten Akatemian filosofiana on opettaa lapset ymmärtämään yhteisen ympäristön ja kestävän kehityksen merkitystä kiinnostavan ja turvallisen käytännön toiminnan kautta. Lasten Akatemiasta on jo tullut joka kesäinen perinne.

Kesäyliopisto voi olla ylpeä siitä, että se on kaikille avoin, kaiken ikäisten kesäyliopisto. Niinpä Ikääntyvien yliopiston mukaansa tempaavat, eri alojen asiantuntijavoimin toteutettavat luennot pitävätkin ikäihmiset virkeinä ja ajan tasalla.  Ikääntyvien yliopisto välittää tieteellistä tietoa ja herättää keskustelua ilman suorituspaineita. Vapaan sivistystyön ajatus elinikäisestä oppimisesta toteutuu parhaimmillaan Ikääntyvien yliopistossa.

Mikkelin kesäyliopisto on mahdollistaja. Ketteränä ja joustavana organisaationa tartumme mielenkiintoisiin tilanteisiin suin päin ja  saman tien. Ota yhteyttä kun keksit idean, se kannattaa ja useinmiten myös kantaa!

Aina ajassa!